Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Obawa
Wątek: Obawa
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-11-29, 17:59   #2
cava
Zakorzenienie

Dot.: Obawa

Cytat:
Napisane przez Polimolka Pokaż wiadomość
Witam chciałabym przedstawić Wam pewną sytuację i spytać jak to widzicie.. Chodzi o to, że niecały miesiąc spotykam się z pewnym chłopakiem. Po pierwszym spotkaniu czułam, że naprawdę on mi się podoba. Cieszyłam się także na spotkania, było miło (kilka spotkań - to dopiero sam początek). Tylko że zaczynam za bardzo wszystko analizować i obserwuję u siebie mieszane uczucia - im bardziej znajomość idzie tym mam więcej wątpliwości i dosłownie jakbym chciała uciec bo nie wiem ''czy to jest to''. Z drugiej strony wiem że jestem osobą, która potrzebuje czasu aby coś poczuć i zaufać komuś. Racjonalnie myślę, że fajnie by było go lepiej poznać, nie chciałabym kończyć tego. Może po prostu jakoś wystraszyłam się? Naprawdę najpierw poczułam zauroczenie, potem jakby przeszło i chciałabym cieszyć się z nowej znajomości zamiast przeżywać. Nie wiem już o co mi chodzi, w sumie to krótko się znamy więc chyba warto się poznawać dalej.. po co te obawy, chcę czegoś a jednocześnie nie jestem przekonana. Mieszane uczucia, ale czuję, że najlepiej by było gdybym na spokojnie dała czas tej znajomości, bo przecież nie warto od razu zakładać czegoś negatywnie, tylko poznać się. W jakiś sposób czuję, że nie jest mi to obojętne i takie miałam wrażenie od początku, ale najgorzej że pojawiają się jednak te mieszane uczucia, taka niepewność czy obawa.. .
A po co brnąć w znajomość na siłę?
Nie rozumiem.
Musisz już koniecznie mieć chłopaka?

To mogą być podskórne sygnały, ze on ci nie odpowiada, nie podoba się.
Poznałaś ciut lepiej i ci się odpodobał.
A Ty na upartego.
Po co? Nie ma innych w okolicy, bo na pustyni mieszkasz?

Nigdy nie brnęłam w znajomość jak coś mi zaczynało nie pasować. I nigdy tego nie żałowałam. Intuicja mi dobrze podpowiadała. Pierwsze wrażenie - nie. Bywa bardzo mylne.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując