2018-11-30, 19:45
|
|
Przyczajenie
|
Wyjazd partnera ze znajomymi z pracy
Witam 
Potrzebuję Waszej porady, co mam zrobić.
Jestem z moim chłopakiem niecałe 2 lata. Rocznica wypada nam w styczniu. Z tej okazji mieliśmy zaplanowany wyjazd na skoki narciarskie, ponieważ oboje bardzo lubimy oglądać ten sport, w pewnym sensie on nas połączył. Wszystko ustalone, bilety kupione, on ciągle gadał o tym wyjeździe.
Gdy nagle wczoraj, jak gdyby nigdy nic napisał mi, że w jego pracy organizowany jest 4dniowy wyjazd na narty do Austrii. Akurat wtedy, gdy wypada nasza rocznica. Tak się tym podekscytował, że w momencie zapomniał o naszych planach. Gdy delikatnie przypomniałam mu, że wtedy są te skoki i nasza rocznica, spytał czy będę bardzo zła jeśli nie pojedziemy.
Oczywiście, że jestem zła, jednak on ostatecznie wybrał, że jedzie na te narty z ludźmi z pracy, bo druga taka okazja może się nie powtórzyć, a my rocznic będziemy mieć jeszcze dużo. Powinnam jeszcze dodać, że na te narty jedzie z nimi jego szefowa, o którą jestem bardzo zazdrosna, ponieważ ewidentnie na niego leci. Co prawda on nie wykazuje żadnego zainteresowania, ale jednak boję się, że na tym wyjeździe alkohol lub wolność od dziewczyny odegra za dużą rolę i jej się w końcu uda go omamić. Albo jakiejś innej koleżance z pracy i do czegoś między nimi dojdzie.
Od dwóch dni jestem na niego obrażona i mamy poważny kryzys w związku i nie wiem co robić. W końcu w jednej sekundzie zapomniał i zrezygnował z naszego wyjazdu rocznicowego, dla wyjazdu na narty ze znajomymi z pracy. A ja jestem osobą sentymentalną i dla mnie takie rocznice są bardzo ważne. On się wtedy będzie dobrze bawił, a ja będę sama przed telewizorem oglądać skoki, na których mieliśmy być razem.
Proszę o pomoc- mam mu wybaczyć bo to nic takiego czy jednak chłopak nie powinien się tak zachować?
|
|
|