Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pożegnać TRĄDZIK raz na ZAWSZE - kuracje, pielęgnacja, makijaż. ZBIORCZY!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-08-17, 15:22   #880
lalaith
Zakorzenienie

Dot.: Pożegnać TRĄDZIK raz na ZAWSZE - kuracje, pielęgnacja, makijaż. ZBIORCZY!

Cytat:
Napisane przez zuczang Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź.
Może opiszę dokładniej swoją cerę.
Mam cerę suchą,wrażliwą,naczynkową ,na bokach twarzy zmiany atopowe,a Atopra cudownie koi.Poza tym zużywam już drugą tubkę,więc wątpię,żeby zaczęła mnie teraz zapychać.Kupiłam brevoxyl i bardzo pomógł na grudki.Teraz mam zamiar wziąć się za plecy,naczytałam się tyle o tych kwasach i postanowiłam kupić acne derm i zaraz zamówię na BU tonik.Boję się tego Effeclaru na twarz,przy mojej wrażliwej skórze,to na pewno dobry pomysł?Tak czy siak,kwasy zacznę od 1 września,bo teraz wyjeżdżam nad morze,tropików się nie spodziewam,ale po co ryzykować

a filtrów używam zawsze
Effaclar jest delikatniejszy od Acne Dermu, bo to preparat na pograniczu kosmetyku i leku a Acne to lek o dość silnym działaniu. Dlatego Effaclar może być używany także latem a Acne wprowadziłabym jesienią. I przy obydwóch nie zapominaj o filtrze na dzień min SPF40. Oczywiście mocniejszy i bardziej drażniący Acne zadziała szybciej.

carlottaa przejrzyj wątek i wynotuj kilka preparatów które poleciliśmy wcześniej, przecież nie będziemy pisać w kółko tego samego dla każdego kto pyta. A jak Ci się nie chce to kolega niech to zrobi sam. Był tutaj wątek o trądziku u mężczyzn i dziewczyny polecały całe schematy pielęgnacji przeciwtrądzikowej dla panów, wystarczy przepisać.
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora