Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Socjopaci,psychopaci...mi eliście z nimi do czynienia ?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-12-14, 14:46   #8
Cerveza_
Wtajemniczenie

Dot.: Socjopaci,psychopaci...mi eliście z nimi do czynienia ?

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;86243988]Mam podejrzenia co do jednej osoby.
Z jednej strony potrafiła być miła, na nowo poznanych osobach zawsze robiła bardzo dobrze wrażenie. Z drugiej potrafiła być bezwzględna, nie liczyła się z nikim. Na okrągło upokarzała, nieraz wbiła komuś nóż w plecy, nigdy nie dotrzymywała danego słowa. Obca jej była zwykła ludzka przyzwoitość, nie przyjmowała do wiadomości, że pewnych rzeczy się po prostu nie robi. W związkach od niej uciekali. Miała własną firmę, pracowników po prostu niszczyła, chyba tylko jedna osoba wytrzymała dłużej, niż kilka miesięcy, większość nie dobijała nawet do pół roku. Jednocześnie potrafiła być taka bardzo empatyczna na pokaz, organizowała zbiórkę na jakąś prozwierzęcą fundację, potrafiła niby rozczulić się nad zdjęciem dziecka. Bardzo dbała o takie pozory, w sensie była miła dla obcych ludzi, bardzo dbała o wygląd, czasem rzucała tekstem, który miał niby udowadniać, jak to o kogoś dba, albo jak to jej zależy na jakiejś znajomości.
W sumie to była tak... no nie wiem, jak to ująć, w każdym razie nikt, kto się z nią zetknął jej nie zapominał, prędzej czy później nie chciał mieć z nią nic wspólnego.

A 2-3% to wcale nie jest mało. To oznacza, że w większości szkolnych klas jest ktoś taki. A na przestrzeni życia spotykamy dziesiątki, jeśli nie setki tysięcy ludzi.[/QUOTE]

To właśnie czysty opis osoby psychopatycznej. To zamierzone. Najpierw trzeba być czarującym, żeby coś uzyskać, a potem wychodzi prawdziwe oblicze.
Bardzo często jest tak, że ktoś żyje z takim człowiekiem ładnych parę lat, przechodzi męczarnie, a po rozstaniu nikt nie wierzy 'jak to, on Ci robił takie rzeczy? Niemożliwe!'. Psychopaci często mają uznanie wśród ludzi, a swoje trupy trzymają w domowej szafie. Weźmy też pod uwagę to, że psychopaci to ludzie, którzy bardzo często są bardzo inteligentni i potrafią swoją `ofiarę` tak omotać, że skutki są opłakane.