2018-12-26, 15:35
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wypadanie wlosów- co pomoże?
Cytat:
Napisane przez adri_
Cześć  Powiedzcie mi, co robić przy wypadających włosach? Walczę z tym juz od dluzszego czasu na wiele sposobow, ale zaden szału nie robi  Jak to zatrzymac? Przyznaje, ze troche dalam ciala- a mianowicie zaczelam odchudzanie i to dosc nadmierne, wiec moja dieta byla troche uboga w witaminy itd.- jak to odkrecic? Jak odzywic wlosy, zeby byly takie jak przedtem? Co wam pomoglo? Jakies specjalne wcierki czy tabletki..? Slyszalam, ze niektorzy decyduja sie nawet na zabiegi- ale jakie? Bo w salonach kosmetycznych nie widze ofert zabiegow na wlosy, a z kolei u fryzjera proponują tylko zabiegi typowo nawilzajace, wygladzajace itd. 
|
Przede wszystkim poczytaj co jeść aby mieć zdrowe włosy. Dieta jest mega ważna. Orzechy i ryby na pewno staną się Twoimi przyjaciółmi.
Później zrób badania i zaopatrz się w witaminki które uzupełniają niedobory. Dobre są witaminy dla kobiet w ciąży (serio) bo mają pełen bogaty zestaw. Oprócz tego coś typowo na włosy, teraz mam w planach test Biotynox max, ale na każdego działa co innego.
Do tego peeling skóry głowy raz na kilka myć. Ja najbardziej lubię 2 łyżki szamponu i 4 cukru i masaż skalpu. Pobudza nowe włoski do wzrostu.
Wcierka to też dobry element kuracji - u mnie mega sprawdził się duet szampon Aplecin czarny i co 3 dni wcierka Aloevit
Wysłane z mojego G3212 przy użyciu Tapatalka
|
|
|