2008-08-17, 19:32
|
|
Rozeznanie
|
Kłopot ze znalezieniem mieszkania/pokoju w Łodzi...
Zacznę od tego, że przez 2 lata mieszkałam i studiowałam w łodzi. Przed wakacjami postanowiłam zmienić lokum na lepsze... Nie sądziłam, że to może być takie trudne. Od 3 miesięcy dzień w dzień przeglądam chyba wszystkie możliwe portale internetowe z ogłoszeniami. Kupuję gazetę, w której są ogłoszenia - sama dałam kilka, dzwoniłam już chyba w jakieś 500 miejsc i nic Być może mam zbyt duże wymagania ale chyba niewiększe od innych studentów. Nie szukam luksusów, chciałabym wynająć pokoik w zwyczajnym mieszkaniu studenckim, nie ze starszym spokojnym emerytem (takich propozycji miałam już kilka ). Szukam mieszkania jako tako umeblowanego z Internetem lub możliwością jego podłączenia, fajnie by było gdyby była w nim pralka i nowe okna, bo z doświadczenia wiem, że brak pralki i stare dziurawe okna nieco utrudniają życie... No i chciałabym by cena wynajmu nie przekraczała 400-420 zł... Myślę, że nie wymagam zbyt wiele skoro moi znajomi mają takie mieszkania za cenę 320-350zł miesięcznie a niektórzy mają mieszkania wręcz luksusowe za taką samą kwotę... A ja nie mogę znaleźć nic co by mi odpowiadało. Mieszkania są strasznie drogie, a jeżeli cena wynajmu jest przystępna to nie ma w mieszkaniu żadnych mebli albo znajduje się ono daleko daleko od centrum skąd na uczelnię musiałabym dojeżdżac niekiedy nawet ze 2 godziny z kilkoma przsiadkami No masakra! Zastanawiam się nad skorzystaniem z pomocy biura nieruchomości ale tak nie bardzo mam na to kasę... No i nie wiem... Może któraś z Wizażanek szuka wspólokatorki do mieszkania? A może polecicie mi jeszcze jakąś strone, gdzie znajdę ogłoszenia, choć wydaje mi się, że przejrzałam już wszystko... Rok akademicki coraz bliżej a ja ciągle bezdomna...
|
|
|