Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Godny zarobek w wieku 30 lat? Dyskusja
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-12-27, 17:33   #535
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Dot.: Godny zarobek w wieku 30 lat? Dyskusja

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
To jest wątek o opiniach a nie z dupy argumentach.
Bez komunikacji świat wyglądał, wygląda lub wyglądałby np. tak:
https://www.youtube.com/watch?v=o4Rle1VrFHE
https://www.youtube.com/watch?v=XYqjsG2CoyY
Co nie zmienia faktu że przesada jest też w drugą stronę (jak zamęczanie reklamami czy dźwiękami).
Jeśli ktoś nie chce za oknami odgłosów tętniącego życia to nie kupuje czy nie wynajmuje mieszkania w centrum ale komunikacja jest dla wszystkich, także dla osób które nie chcą być stalkowane komunikatami o przebiegu trasy czy chcą widzieć za szybami miasto a nie mieć zaklejone szyby podziurawionymi plakatami reklamowymi.
I nie wiem co nazywasz argumentem z dupy, wspomniałam ci wyżej, ty słuchasz tego jakąs chwilę, każdy kierowca bez wyjątku wysłuchuje tego całą zmianę.

Każda niepełnosprawność wiąże się z pewnymi przeszkodami które należy niwelować ale nie wiem czy komfort jednych powinien wiązać się z odbieraniem go innym. Nie mam tu na myśli odbierania wygodnego miejsca parkingowego dowolnemu ptysiowi tylko generowanie dodatkowego stresu i odbieranie chwili którą można zagospodarować na wyciszenie się.

Wiem że tobie to się wydaje kosmosem bo sypiasz ponoć po 3 godziny na dobę, ogólnie możesz robić miliard rzeczy naraz i nic cię nie rusza, na przykład dicho nad głową gdy kładziesz się do łóżka, ale są ludzie którzy np. po wyjściu z pracy, gdzie byli na mniejszych lub większych obrotach, rozmawiali z ilomaś osobami czy odbierali ileś telefonów, tych kilkadziesiąt czy kilkanąscie minut, nim zaczną w domu ogarniać obowiązki zwiazane np. z dziecmi i wsłuchiwać się w kolejne hałasy np. kłócącego się ze sobą rodzenstwa, w busie woleliby spędzić czytając książkę, gazetę lub słuchając spokojnej audycji radiowej niż upierdliwego klekotania na jakiej ulicy się znajdują, i znajdą za chwilę.
Ty chyba nie wiesz do czego służy komunikacja miejską, ale podpowiem Ci. Żeby się przemieścić z punktu a do punktu b. Nie do wyciszenia sie, nie do odpoczynku.
Pan motorniczy doskonale wiedział że tak bedzie, taka specyfika pracy. Nad paniami nauczycielki też się rozczulasz, że mają głośno na przerwach? Może powinno się gdzieś zamykać dzieci?

Jeśli można niepełnosprawnym pomoc małym kosztem, to powinno się to robić. A dzwiek z tramwaju, to naprawdę mały koszt, sory. Pewnie mało kto ma z tym taki problem jak ty.

Skoro nie chcesz się użerać z ludźmi i nie znosisz dźwięku w tramwaju, to jedzie sobie zawsze i wszędzie samochodem. Gdzie tu problem?
Ale narzucanie jakiś swoich zasad dla całego spoleczenstwa jest po prostu głupie.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując