2018-12-30, 21:27
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Postanowienia noworoczne
Cytat:
Napisane przez she_like
Pierwszy raz w swoim życiu robię listę postanowień noworocznych i w sumie za wiele nie napisałam. Mam tam wiele punktów typu "pójdę do dentysty na usunięcie kamienia nazębnego" i nie wiem czy to normalny podpunkt, czy może zbyt zwykła rzecz, którą i tak co roku robię. Przeglądałam na forum postanowienia innych i raczej ambitniejsze rzeczy się pojawiają np
Wyjazd gdzieś za granicę na wakacje, zdobycie szczytu jakiejś góry, kurs gotowania, schudnąć ileś tam.
Ja wiem, że to moja lista i ja decyduje, ale jednak ciekawi mnie czy też dodajecie takie "zwykłe" rzeczy, czy tylko jakieś większe wydarzenia.
|
Cześć! Trzymam kciuki za Twoje postanowienia i plany noworoczne 
Też mam swoją, podrzucam, może znajdziesz coś co Cię zainspiruje:
1) brak randek, facetów, tracenia energii na kogoś kto nie jest tego wart. Koniec zabiegania, robienia sobie nadziei, zakochiwania się. Tego w tym roku unikamy, bo przez ostatnie 12 miesięcy widzę jak bardzo chciałam z kimś być tracąc siebie.
2) wracam na studia od października
3) rozwijam firmę
4) chyba najpowszechniejsze: chudnę. Kontynuuję to, co rozpoczęłam w ubiegłym roku, tym razem chcę dojść do rozmiaru 34/36.
5) Dbamy o piękny uśmiech i atrakcyjny wygląd 
6) Ruszam moją "stertę wstydu", czyli zestaw książek, które czekają na przeczytanie już od X czasu A sterta rośnie..
7) Minimalizuję przestrzeń - jestem ostatnio w szale minimalizmu. Sprzątam, wyrzucam, robię capsule wardrobe - cały czas w trakcie. Chcę w przyszłym roku (2019) już dojść do punktu, jaki będzie dla mnie satysfakcjonujący. Pozostało mi do ogarnięcia kilka pomieszczeń w domu w tym garaż, strych i graciarnia (pow ponad 100m^2...). Wszystko chcę wymieść!
8) Wracam do mojej pasji - jeździectwa - marzec/kwiecień
9) Chcę ustabilizować swoją sytuację finansową - pospłacać zobowiązania, powiększyć oszczędności.
10) Pragnę więcej czasu spędzać z rodziną. Zakładam minimum 30 minut dziennie, jeśli to możliwe to więcej. Moi rodzice są już coraz starsi, bardziej schorowani, mama przed poważną operacją. Nie chcę tracić czasu, którego już nie odzyskam.
|
|
|