Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Postanowienia noworoczne
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-12-30, 21:27   #2
katarzyna_julia
Przyczajenie

Dot.: Postanowienia noworoczne

Cytat:
Napisane przez she_like Pokaż wiadomość
Pierwszy raz w swoim życiu robię listę postanowień noworocznych i w sumie za wiele nie napisałam. Mam tam wiele punktów typu "pójdę do dentysty na usunięcie kamienia nazębnego" i nie wiem czy to normalny podpunkt, czy może zbyt zwykła rzecz, którą i tak co roku robię. Przeglądałam na forum postanowienia innych i raczej ambitniejsze rzeczy się pojawiają np
Wyjazd gdzieś za granicę na wakacje, zdobycie szczytu jakiejś góry, kurs gotowania, schudnąć ileś tam.
Ja wiem, że to moja lista i ja decyduje, ale jednak ciekawi mnie czy też dodajecie takie "zwykłe" rzeczy, czy tylko jakieś większe wydarzenia.
Cześć! Trzymam kciuki za Twoje postanowienia i plany noworoczne
Też mam swoją, podrzucam, może znajdziesz coś co Cię zainspiruje:
1) brak randek, facetów, tracenia energii na kogoś kto nie jest tego wart. Koniec zabiegania, robienia sobie nadziei, zakochiwania się. Tego w tym roku unikamy, bo przez ostatnie 12 miesięcy widzę jak bardzo chciałam z kimś być tracąc siebie.
2) wracam na studia od października
3) rozwijam firmę
4) chyba najpowszechniejsze: chudnę. Kontynuuję to, co rozpoczęłam w ubiegłym roku, tym razem chcę dojść do rozmiaru 34/36.
5) Dbamy o piękny uśmiech i atrakcyjny wygląd
6) Ruszam moją "stertę wstydu", czyli zestaw książek, które czekają na przeczytanie już od X czasu A sterta rośnie..
7) Minimalizuję przestrzeń - jestem ostatnio w szale minimalizmu. Sprzątam, wyrzucam, robię capsule wardrobe - cały czas w trakcie. Chcę w przyszłym roku (2019) już dojść do punktu, jaki będzie dla mnie satysfakcjonujący. Pozostało mi do ogarnięcia kilka pomieszczeń w domu w tym garaż, strych i graciarnia (pow ponad 100m^2...). Wszystko chcę wymieść!
8) Wracam do mojej pasji - jeździectwa - marzec/kwiecień
9) Chcę ustabilizować swoją sytuację finansową - pospłacać zobowiązania, powiększyć oszczędności.
10) Pragnę więcej czasu spędzać z rodziną. Zakładam minimum 30 minut dziennie, jeśli to możliwe to więcej. Moi rodzice są już coraz starsi, bardziej schorowani, mama przed poważną operacją. Nie chcę tracić czasu, którego już nie odzyskam.
katarzyna_julia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując