Nie trzeba mieć ambitnych planów. Czasami jakieś zwykłe cele sprawią, że ich realizacja i odhaczenie z listy TO DO sprawi nam radość. A o szczęście tu chodzi

Sama mam w planach tak drobiazgowe sprawy, że dla niektórych są to sprawy zbyt przyziemne. Ale jak piszesz, to są nasze własne listy, nie musimy ich nigdzie pokazywać i się chwalić. Mamy być szczęśliwy - ot tyle.
Ja w 2017 postanowiłam (główne postanowienie), że w roku 2018 zrobię wszystko co w mojej mocy abym były szczęśliwa i na maxa wycisnęła z życia jak najwięcej radości i wspaniałych chwil. Od stycznia notowałam każdą najmniejszą fajną rzecz, spotkanie, wyjazd, podróż, nawet wyjście na lody, co było dla mnie ogromną odskocznią od stresującej pracy. Dziś jak spojrzę wstecz o wielu rzeczach nie pamiętam, ale jak przeczytałam z listy ile się wydarzyło super chwil to łzy cisną mi się do oczu. Jestem w stanie powiedzieć dziś, że cel zrealizowałam w 120%. Były momenty słabości, miałam momenty załamania, były momenty trudne, a nawet takie o których chciałabym zapomnieć, jednak był to rok wypracowany walką, oporem i jestem z tego faktu ogromnie szczęśliwa

także ciśnij do przodu, trzymam kciuki
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------
Moje plany wyglądają podobnie

1. Kontynuacja chudnięcia, a raczej robienia rzeźby - chyba najtrudniejszy proces z tego całego odchudzania

2. Zadbanie o swój wygląd, częściowo w 2018 wymieniłam garderobę, ale jeszcze nad nią pracuję - więcej kobiecości i elegancji, a także minimalizmu
3. Też mam stertę wstydu, którą ruszyłam teraz na jesień i idzie mozolnie, ale idzie i chcę to kontynuować
4. Też zaczynam minimalizację w życiu - ubrania, dom, już wczoraj zaczęłam powoli wyrzucać nie potrzebne graty. Zauważyłam, że im mniej posiadam w przestrzeni tym lepiej.
5. Chcę dalej rozwijać moją pasję - fotografowanie i chociaż raz w miesiącu robić sobie jakieś wyzwanie fotograficzne np. jakiś plener, kolejna pasja to astronomia- czyli nauczyć się w końcu szukania konstelacji
6. Stabilizacja finansowa, od 2017 jestem na tym etapie, idzie powoli, gdyż rzuciłam się na podróżowanie i niestety to pochłania dużo pieniędzy

ale jesteśmy na dobrej drodze
7. Kolejne plany podróżnicze - to jest must have każdego roku. W 2019 chcemy podnieść sobie poprzeczkę i rzucić się trudną podróż... zobaczymy
8. Zadbać o własne zdrowie - muszę zacząć wprowadzać jakieś suplementy, gdyż chce wypracować sobie barierę przed chorobami no i udac się jak co roku na pewne badania kontrolne
Myślę, że w trakcie jeszcze coś wymyślę