Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Postanowienia noworoczne
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-12-31, 13:43   #9
she_like
Zadomowienie

Dot.: Postanowienia noworoczne

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Moje wyglądają tak:
1.Trzymać dobrą formę-ćwiczyć regularnie

2. Pożegnać się raz na zawsze z nerwicą
3. Zmienić postrzeganie rzeczywistości na bardziej pozytywne
4.Mieć więcej cierpliwości
5.Rozwijać nadal swoje pasje
To chyba, na razie, tyle
O super
Powodzenia z nerwicą, mi się udało z Nią wygrać

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez jola1000 Pokaż wiadomość
nie robię żadnych postanowień noworocznych. I dobrze mi z tym, nie mam później żadnych wyrzutów sumienia.
No ja pierwszy raz zrobiłam, więc dopiero za rok sie dowiem czy będę tego żałować

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Ava_ Pokaż wiadomość
1. Klasyk gatunku - chce schudnac, w sumie od lat juz chudne w pierwszej polowie roku, a w drugiej nie licze kalorii i jem co mi sie podoba.

2. Chce w tym roku ograniczyc zakupy w sieciowkach. Zwyklam kupowac mase ☠☠☠☠☠☠☠ czasami kiepskiej jakosci, szafa sie nie domyka a czlowiek i tak nie ma sie w co ubrac. Koniec z tym

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Trzymam kciuci

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez magda_lena111 Pokaż wiadomość
Nie trzeba mieć ambitnych planów. Czasami jakieś zwykłe cele sprawią, że ich realizacja i odhaczenie z listy TO DO sprawi nam radość. A o szczęście tu chodzi
Sama mam w planach tak drobiazgowe sprawy, że dla niektórych są to sprawy zbyt przyziemne. Ale jak piszesz, to są nasze własne listy, nie musimy ich nigdzie pokazywać i się chwalić. Mamy być szczęśliwy - ot tyle.
Ja w 2017 postanowiłam (główne postanowienie), że w roku 2018 zrobię wszystko co w mojej mocy abym były szczęśliwa i na maxa wycisnęła z życia jak najwięcej radości i wspaniałych chwil. Od stycznia notowałam każdą najmniejszą fajną rzecz, spotkanie, wyjazd, podróż, nawet wyjście na lody, co było dla mnie ogromną odskocznią od stresującej pracy. Dziś jak spojrzę wstecz o wielu rzeczach nie pamiętam, ale jak przeczytałam z listy ile się wydarzyło super chwil to łzy cisną mi się do oczu. Jestem w stanie powiedzieć dziś, że cel zrealizowałam w 120%. Były momenty słabości, miałam momenty załamania, były momenty trudne, a nawet takie o których chciałabym zapomnieć, jednak był to rok wypracowany walką, oporem i jestem z tego faktu ogromnie szczęśliwa także ciśnij do przodu, trzymam kciuki

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Moje plany wyglądają podobnie
1. Kontynuacja chudnięcia, a raczej robienia rzeźby - chyba najtrudniejszy proces z tego całego odchudzania
2. Zadbanie o swój wygląd, częściowo w 2018 wymieniłam garderobę, ale jeszcze nad nią pracuję - więcej kobiecości i elegancji, a także minimalizmu

3. Też mam stertę wstydu, którą ruszyłam teraz na jesień i idzie mozolnie, ale idzie i chcę to kontynuować
4. Też zaczynam minimalizację w życiu - ubrania, dom, już wczoraj zaczęłam powoli wyrzucać nie potrzebne graty. Zauważyłam, że im mniej posiadam w przestrzeni tym lepiej.
5. Chcę dalej rozwijać moją pasję - fotografowanie i chociaż raz w miesiącu robić sobie jakieś wyzwanie fotograficzne np. jakiś plener, kolejna pasja to astronomia- czyli nauczyć się w końcu szukania konstelacji

6. Stabilizacja finansowa, od 2017 jestem na tym etapie, idzie powoli, gdyż rzuciłam się na podróżowanie i niestety to pochłania dużo pieniędzy ale jesteśmy na dobrej drodze
7. Kolejne plany podróżnicze - to jest must have każdego roku. W 2019 chcemy podnieść sobie poprzeczkę i rzucić się trudną podróż... zobaczymy
8. Zadbać o własne zdrowie - muszę zacząć wprowadzać jakieś suplementy, gdyż chce wypracować sobie barierę przed chorobami no i udac się jak co roku na pewne badania kontrolne

Myślę, że w trakcie jeszcze coś wymyślę
I właśnie mi pokazałaś, że ta lista to dobry pomysł. Mam nadzieje, że też będę z siebie dumna.

I oczywiście powodzenia w realizacji nowej. Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Liliom Pokaż wiadomość
Ja też zrobiłam sobie listę postanowień noworocznych (już na początku grudnia ) i też mam w niej masę pierdół. Ale przecież nikomu jej nie pokazuję, więc co mi szkodzi.

Mam na niej naukę nowego języka, powrót do czytania książek (przez ostatnie miesiące byłam zbyt zapracowana), wymodelowanie sylwetki - bo schudnąć już schudłam, zawsze chciałam umieć szpagat i być gibka, więc też jest na mojej liście, podszkolić się przed zmianą pracy, wrócić do malowania obrazów, no i odwiedzić WSZYSTKICH możliwych lekarzy i zrobić badania Jednego już odhaczyłam. No i mam w planach czytać więcej o pielęgnacji, w tym naturalnej (może samej spróbuję coś "wyprodukować"), oraz o zdrowym odżywianiu i korelacji z niektórymi chorobami - kiedyś się tym interesowałam i muszę sobie odświeżyć i poszerzyć wiedzę.

Ogółem to raczej lista rzeczy o których powinnam pamiętać, w zeszłym roku zapomniałam o depilacji laserowej i nie zdążyłam już przed latem, dlatego już w styczniu mam zamiar się wybrać. Tak samo zapomniałam że miałam nie spędzać tyle czasu w internecie więc i to mam na liście.
Ogółem mam z 35 punktów, ale w większości to pierdoły do odhaczenia.
O super. Trzymam kciuki
Może kiedyś się dowiemy o nowej marce naturalnych kosmetyków

she_like jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując