Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Różnice pokoleniowe
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-01-03, 16:44   #5
NinaZgor
Raczkowanie

Dot.: Różnice pokoleniowe

Jestem z rocznika 86, w moim otoczeniu przewijają się ludzie po 20 r.ż tak do 65 r.ż. (ze starszych "znajomych" mam tylko rodziców) Pełen rozstrzał nie widzę większych różnic pomiędzy rocznikami o ile umysły mają chłonne, dosyć ekspresyjne i elastyczne. Różnice zauważyłam jedynie u moich dawnych koleżanek z podstawówki, z którymi już nie utrzymuję kontaktu właśnie przez zwalanie na czynniki z zewnątrz za trudy swojego życia *

Jakieś drobnostki typu drobny brak obycia u ultramłodych - to naturalne i zwykle rokujące na rozwój w przyszłości. U starszych lekkie ograniczenie aktywności z powodu braku 100% zdrowia.

A tak to każda z tych osób biegle obsługuje komputer, smartfona i generalnie jest na bieżąco - towarzysko i na polu zawodowym również. Nie używam żadnych kodów językowych do różnych przedstawicieli pokoleń. Gdy ktoś ma umysł świeży to metryka przestaje istnieć

*nie dotyczy osób, które długotrwale cierpią z powodu poważnych powikłań zdrowotnych, gdyż to faktycznie destabilizuje całe życie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
NinaZgor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując