2019-01-05, 21:17
|
|
Przyczajenie
|
Długie cykle
Witam;
Przychodzę z pewnym problemem. Otóż występują u mnie długie cykle (niektóre nawet bardzo długie), począwszy od 41 dni, skończywszy na 91 dniach. Moje miesiączki zawsze były nieregularne, ale na ostatnią czekałam aż 3 miesiące. W tym czasie nie brałam żadnych leków, nie podróżowałam, stres był, ale taki jak zwykle, do którego mój organizm chyba już się przyzwyczaił. Chcę dodać, że nie jem mięsa - nie specjalnie, po prostu go nie lubię, nie smakuje mi. Miewam częste bóle głowy, cały czas jestem zmęczona, niezależnie od tego czy śpię 5 godzin, 8, czy 14. Potrafię zasnąć o 21, wstać po 8, a po powrocie do domu około 16-17 znów iść spać i obudzić się następnego dnia o 8, a nawet 9. Często ucinam sobie popołudniowe drzemki, bo po prostu nie jestem w stanie bez nich funkcjonować. Do tego mam bardzo podkrążone oczy. Zastanawiam się, czy mogą to być objawy anemii, jestem umówiona do ginekologa, jednak najpierw chciałabym zrobić badania krwi i wykluczyć anemię. Może któraś z Was miała podobną sytuację, podzieli się doświadczeniami i ewentualnie doradzi, co robić w takiej sytuacji? 
|
|
|