Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Singielka na swoim
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-01-07, 20:41   #103
Kirenne
Zadomowienie

Dot.: Singielka na swoim

Cytat:
Napisane przez AuroraCoriolis Pokaż wiadomość
Dokladnie. Plus nie da sie przewidziec przyszlosci za 30 lat, 5 mozna jeszcze jakos oszacowac ale wszystkiego sie jednak nie da przewidziec wiec nie warto martwic sie na zapas

Banki maja miedzy soba spory rozstrzal tej zdolnosci - ja w najbardziej konserwatywnym mialam ok 250 tys zdolnosci mniej niz w najbardziej liberalnym a uwazam,ze to kosmiczna roznica. Najwiecej mi liczyl bank ok 100x moja pensja

Wlasnie jestem ciekawa, bo tez to kilka razy gdzies czytalam czy to naprawde wazne czy to taki mit - ja nie mialam zadnej historii kredytowej. Nigdy nic nie bralam na raty, zreszta wziecia suszarki czy telewizora przy zarobkach,ktore spokojnie na to wystarczaja wydawaloby mi sie z pkt banku dziwne
Ale mialam ladne oszczednosci i dobre zarobki, umowa na czas nieokreslony w duzej firmie - kazdy bank do ktorego zlozylismy wniosek dal mi pozytywna decyzje
Znajoma była kiedyś zapytać o ofertę kredytu mieszkaniowego w dwóch oddziałach, ale tego samego banku. I dostała dwie różne oferty. To dopiero heca. Nie wiem tylko, czy była w ten sam dzień, czy w odstępie czasu, żeby się załapać na jakąś promocję.

Słyszałam o tym parę lat temu. Na jednym ze szkoleń z zakresu finansów prowadzący wspomniał o tych ratach 0%, BIKu i zdolności. W razie jej braku zawsze można dopytać doradcy, który zajmuje się tego typu kredytami, czy suszarka na raty pomoże. Raport BIK można samodzielnie pobrać w razie potrzeby. Tylko trzeba za niego zapłacić.