2019-01-08, 14:55
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2019
Cytat:
Napisane przez mirabelka3690
Ja wyobrazam sobie sn przy jednym ale przy dwójce to boje się o swoją broszke
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
O broszkę sie nie martw [emoji16] ja bardziej boje się niedotlenienia czy porażenia, przepraszam, że Wam o tym pisze ale zawsze to były moje ogromne obawy stąd cc. A przy dwójce to już w ogóle, jeden musi czekać aż pierwszy wyjdzie, podczas porodu można zemdleć.
Cytat:
Napisane przez martynka89
Blizniaki sa mniejsze niz pojedyncze dziecko, wiec wrecz przeciwnie, mniejsze ryzyko pekniecia czy rozerwania.
Druga sprawa, ze rozwleczona pochwa po sn to jakis mit. Pochwa, to miesien i wraca do swojego naturalnego stanu. Ja nie widze roznicy w "przed" i "po". Nadal mialabym problem z zaaplikowaniem tampona wiekszego niz standardowy. Moj owczesny facet tez roznicy nie widzial...
Moze po kilku porodach (mam tu na mysli 4 czy 5) to wszystko juz do normy nie wraca, ale przy jednym czy dwoch to raczej psychika niz faktyczne "rozwleczenie".
Nie lubie tego tematu bo wzbudza rozne emocje, ale nie poszlabym na CC z wlasnej woli. Mam za soba i zabiegi chirurgiczne i porod naturalny. Po tych pierwszych przez dobry tydzien nie bylam w stanie sie wyprostowac i normalnie chodzic wiec wiem, ze mialabym problem z opieka nad dzieckiem. Po sn bylam dosc mocno poszyta bo mam waskie biodra a corka byla krotka i kluskowata, ale normalnie sie nia zajmowalam i jak po trzech dobach wyszlam ze szpitala, to tego samego dnia wyszlam z nia na krotki spacer. Jedynie siedzenie bylo bolesne i siadalam tylko na miekkim podlozu.
Sa kobiety, ktore smigaja po cc na srodkach przeciwbolowych i daja rade, ale wiem, ze moj organizm ingerencji chirurgicznych nie lubi. Jesli ktos nigdy nie mial operacji, to ciezko przewidziec jak bedzie. Kolejna sprawa, ze to jest operacja, ryzyko infekcji i innych powiklan, zrosty macicy itd.
|
Dokładnie, rozwleczenie raczej jest tzadkoscią, częściej jest niedbałe zszycie.
Cytat:
Napisane przez mirabelka3690
Ja zawsze chcialam miec dwojke, ale jesli faktycznie będą blizniaki to nie wiem czy za jakis czas trzeciego nie strzelimy
|
O wow! Ja jeśli wszystko pójdzie dobrze i będę mieć tą dwójeczkę to już „zamykam sklep” 
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)
|
|
|