Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pierwsza wizyta u ginekologa na nfz
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-01-10, 11:27   #1
blueon
Raczkowanie

Pierwsza wizyta u ginekologa na nfz

Hej! Do tej pory chodziłam do ginekologa prywatnie, chociaż i tak nigdy nie miałam żadnego leczenia, ponieważ wszystko jest dobrze jeśli chodzi o stan zdrowotny. Ale każda kontrola, a później dobór tabletek antykoncepcyjnych był prywatnie.

Nie jestem zadowolona z aktualnego lekarza i postanowiłam zmienić, a koleżanka poleciła mi swojego ginekologa, ale na nfz. Zapisałam się i mam w tym miesiącu wizytę.
Idę do niego głównie dlatego, że kończą mi się tabletki przepisane przez poprzedniego, prywatnego ginekologa.
Nie wiem, czy chciałabym je zmieniać, jest to do przedyskutowania, bo jednak jakieś skutki uboczne mam.

Więc głupie pytanie - jak wygląda pierwsza wizyta u lekarza na nfz? Prywatnie zapisywałam się na konkretną rzecz - albo na usg, albo po receptę, albo konsultacje. Badana byłam w wakacje i chyba nie czuję potrzeby powtórzenia ich, wszystko jest okej.
Ale chciałabym podjąć temat cytologii, której nigdy nie miałam robionej. Są na to jakieś osobne zapisy, prawda?

Czego mogę się spodziewać na pierwszej wizycie? Będę wtedy w trakcie krwawienia z odstawienia i nie wiem, czy mam się przygotować na jakieś badanie?
Idę tam tylko po receptę na tabletki, więc chyba lekarz nie będzie chciał mnie zbadać, prawda?
blueon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując