2019-01-11, 19:46
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2019[emoji173] Cz.IV
Cytat:
Napisane przez karla906
Byliśmy razem z mężem  ogl wszystko w porządku ale ja jestem załamana po tej wizycie  tzn, ze mną i z małą super wszystko. Młoda waży 3083 i pani doktor liczyła że na termin wychodziłoby praktycznie z 3800g, więc dała mi zgodę i zachęca by od poniedziałku (to będzie 37+0 z om) działać już z aniball którego mega poleca i masazem. Natomiast, że względu na regularne miesiączki w sprawie wywoływania itp musi kierować się terminem z om, i co więcej wszystkie internetowe kalkulatory liczą mi 5 lutego ale ten lekarski 8lutego, więc gdyby nie daj Bóg nic się nie działo to wywoływanie dziecka dopiero 15 lutego. Wyobrażenie tej daty dobija mnie. Ale z drugiej strony fajnie znać najgorszy możliwy już ale jednak deadline  rozwarcia żadnego nie ma ale szyjka jest miękka i w końcu nie ma już ponad 4cm tylko 2
No i odstawiamy dupka i magnez, i mężowi powiedziała że też już może działać
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Rozumiem Cię doskonale. Sama urodziłam w 42 tc i ledwo żyłam. Skakałam na piłce, piłam herbatki, jeździliśmy po wybojach i molestowałam męża codziennie od 37 tc, a i tak miałam wywoływanie. Teraz się zapierałam, że nie bede nic robic żeby urodzić, ale już wiem, że nie dam rady bezczynnie czekać na poród. Duży plus u Ciebie to to, że jesteś na chodzie i nie siedzisz w domu tylko latasz sobie i aktywnie spędzasz czas.
Cytat:
Napisane przez FlyCole
Mnie też, ale z drugiej strony trochę zaczynam się martwić, bo większość dolegliwości mi ustąpila, na dodatek czuję mega napieranie na dole i zaczynam swirować jak zwykle. Dopiero w Nd będę mieć torbę to biorę się za pakowanie, nie ma co. Będę spokojniejsza to może przestanę ciągle widzieć objawy zbliżającego się porodu. Bo nie daje mi to spokoju, że jeszcze nie jestem przygotowana w razie czego. Chociaż marzę o porodzie w 38 tygodniu. A nie 41
|
Ja wstawiłam dziecięce pranie i żałuję, bo nie chce mi się tego układać w komodzie [emoji23][emoji23][emoji23]
W poniedziałek mam wizytę i od niej uzależniam moje przygotowania. Jak szyjka mimo tego stawiania macicy nadal będzie miała w okolicach 3 cm, to nie robię sobie nadziei na rychły poród.
|
|
|