2019-01-12, 17:55
|
|
|
Przyczajenie
|
Od lat płacimy te same ceny za perfumy?
Witajcie 
Już wyjaśniam o co chodzi. Otóż kiedyś, a dokładniej z 10 lat temu, można powiedzieć że interesowałem się różnymi wodami toaletowymi, ale że tak powiem, długo to nie trwało ze względu na kosmiczne ceny w porównaniu do pieniędzy które wtedy posiadałem więc skończyło się na kupieniu wody od STR8 
Jako że później już przez te wszystkie lata, jakby nie przywiązywałem szczególnej uwagi czym się "psikam", to od pewnego czasu znów chciałem sobie coś kupić że tak powiem, markowego, i pierwsza myśl to "kurczę, chyba znów czas na STR8" ale pozytywny szok przeżyłem gdy spojrzałem na cenę, no bo... dziesięć lat temu butelka 100 ml kosztowała jakieś 60 zł a teraz cena jest ta sama, a nawet są promocje które tą cenę jeszcze bardziej obniżają, nawet poniżej 40 zł.
No i sęk w tym, że w 2007 roku minimalna pensja to było 700 zł na rękę, a obecnie minimalna pensja to już 1630 zł więc różnica w zarobkach jest duża. Zakładam ten temat, bo może ktoś by napisał jakie ceny płacił za swoje wody toaletowe kiedyś, a jakie dziś?
|
|
|