Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Do dziewczyn używających cieni do powiek-cienie podkreślają mi nierówności powieki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-01-13, 19:21   #10
maiia
Rozeznanie

Dot.: Do dziewczyn używających cieni do powiek

Cytat:
Napisane przez eve_line Pokaż wiadomość
Ja wiem o co chodzi, też tak czasami mam. To nie tyle są zmarszczki co podkreślona faktura skóry. Zauważyłam, że dzieje się tak kiedy napakuję za dużo cienia lub gdy ten cień jest za grubo zmielony. W moim makijażu zawsze matuję przestrzeń nad załamaniem matowym beżem i po takim z mysecret miałam "postarzoną" skórę, a kiedy zaczęłam używać cienia mineralnego sypkiego, który był drobno zmielony - tego efektu nie było
Dokładnie tak właśnie jest. Chodzi o pokreśloną fakturę skóry i w efekcie skóra wygląda jak pomarszczona. I rzeczywiście winą była za duża ilość produktu. A używałam tak dużo bo przy mniejszej ilości nie było efektu. Dzisiaj pomalowałam oczy innym kupionym wczoraj innej firmy, mocniej napigmnetowanym i oczom nie wierzyłam różnicy Teraz są gładkie i wyglądają pięknie

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

[1=1b006c1cc4b33fb32b0a741 c96d131cb0dc83f78_5f5d531 644303;86360049]Może chodzi o to, że cienie nie przyklejają się dobrze do powieki i "rolują" zbierając w zmarszczkach, a przez to je podkreślają?

U siebie tego nie zaobserwowałam, ale ja np. nigdy nie pudruje powiek. Nakładam na nie korektor i na korektor cienie, w sumie najbardziej lubię jak korektor jest jeszcze wilgotny, bo wtedy właśnie się dobrze go trzyma cień. Może przed ten puder cienie się przemieszczają, bo nie mają jak się przykleić?[/QUOTE]

Dzisiaj również nie popudrowałam powiek, położyłam tylko podkład, roztarłam porządnie, poczekałam aż lekko wyschnie i dopiero nałożyłam cień, brak pudru na powiekach i mniejsza jego ilość wyeliminowała problem. Nareszcie, strasznie się cieszę
maiia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując