2019-01-14, 07:31
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: ❤ Mamusie Wrześniowe 2019
Cytat:
Napisane przez Lucy31
Witaj 
I spokojnie, najstarszym tutaj dinozaurem to jestem ja 
|
Uff, ulżyło mi ;-)
Cytat:
Napisane przez mirabelka3690
|
To zależy. USG prenatalne plus papp-a we Wrocku to koszt ok. 550 PLN + wizyta.
Test NIFTY (który wykrywa najwięcej wad I ma niemal 100% skuteczność) to ok. 2400 PLN.
Cytat:
Napisane przez kalwinka
Cześć dziewczyny  fajnie że nas coraz więcej  Pappa nie planuję, bo to głównie statystyka. Gdyby (tfu tfu) na usg wyszło coś niepokojącego najwyżej będę robić nifty, jest bardziej rzetelne i wiąże się z nim niskie ryzyko.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Ja podobnie, ale chcę zrobić połączone usg i pappa od razu. Nad NIFTY się zastanawiam. Przegadam temat z lekarzem.
Cytat:
Napisane przez bajeczna04
Witajcie dziewczyny
Jestem Ania, mam 26lat I to moja 1 ciaza. 2 pozytywne testy z apteki 7 i 8 stycznia, za pare godzin idę na badania krwi a 16go wizyta u ginekolog - zaplanowana już w grudniu bo poszłam na konsultacje dla starających się :P
Mam nadzieje ze wszystko będzie Ok, chociaż na za dużo nie liczę bo z moich wyliczeń wychodzi ze to dopiero 5tc.
Tez nie staraliśmy się długo, bo w sierpniu odstawiłam plastry.
Z objawów - w sylwestra zaczęły mi się straszne mdłości (na szczęście bez chęci do wymiotów) i tak ciagle prawie przez tydzień. Teraz mdłości jakby mniej stałe i regularne ale ciagle śpię i bolą mnie piersi. No i oczywiście już strasznie świruje.
Na dodatek mieszkam za granica, wiec będę musiała się dowiedzieć jak tutaj wyglada opieka zdrowotna itp. Na szczęście mam prywatne ubezpieczenie medyczne wiec mogę przebierać w klinikach i lekarzach.
I gratuluje wszystkim 
|
Hej, Ania!
Edytowane przez selenae
Czas edycji: 2019-01-14 o 07:33
|
|
|