2019-01-14, 12:46
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3
Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski
Mamaszkrabka, bardzo mi przykro
Idę dziś na krzywą, z tej okazji oczywiście nie śpię od 3 i już umieram z głodu. Potem wizyta więc wyników nie zdążę dostać do tego czasu, ale przynajmniej tylko raz muszę jechać do luxmedu.
W temacie segregacji ciuszków to nie mam jakichś odkrywczych patentów. Mam wspomniane tu już wielkie pudło z ikei i trzymam w nim na poddaszu ciuszki po starszej, podzielone rozmiarami w workach na śmieci  Worków jest 6: 50/56,62,68,74,80,86. Dzielone oczywiście na oko bo metki kłamią. Za chwilę wyjmę 50/56 do szafy młodszej i za jakiś czas na jego miejsce wpadnie worek â92" i tak dalej, a po młodszej będę od razu wydawać bo więcej dzieci nie planuję. Teraz dokupię jeszcze jedno pudło i do niego trafi odkupiona megapaka ciuszków dla młodszej - popiorę i posegreguję tym samym systemem. Myślę że to mi już wystarczy. Do bieżącego używania w pokoju córki trzymam tylko jeden rozmiar. Ale moje dziecko wolno rosło i pewnie drugie będzie miało podobnie.
Pudło takie:
https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70290360/
|
Też zakupiłam takie pudło z Ikei. Myślisz że jak wypiorę i wyprasuje jakoś niedługo ciuszki czyli leżałby jakieś 2 miesiące to moge w to włożyć czy jeszcze w jakieś worki próżniowe czy coś?
Cytat:
Napisane przez Michacha1234
Dzięki dziewczyny za wskazówki. No właśnie-metki kłamią [emoji23] W dodatku niektóre są opisane rozmiarami w cm np. 56, inne miesiącami. Biorąc pod uwagę, że doświadczenie mam zerowe, to znalazłam ściągę w necie mniej więcej jaki rozmiar w cm to jaki miesiąc. Będę dzisiaj walczyć z tymi worami, bo wczoraj mnie pokonały [emoji6]
Czy którąs z Was budzą w nocy ruchy dziecka? Ja już się zastanawiam, czy ta ruchliwość to napewno jest normalna. O 4 miałam już pobudkę. Potem o 6. Teraz znowu młody wojuje [emoji50]
Mój maluch nie budzi w nocy za to często go czuje jak sama się obudze na sikanie, położe i próbuje znowu spać
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Mój młody nie budzi w noc za to kiedy ja wstaję na siku i próbuje znowu spać to go czuję 
Cytat:
Napisane przez ofelka 123
|
Fajne zakupy ! Też czekam na paczkę od Hubiego dziś dotarł tylko szumiś, niedługo idę odebrać. Zabawne bo mis ma nadrukowane imie Leon więc Leon będzie miał Leona :P
Edytowane przez Justi8822
Czas edycji: 2019-01-14 o 12:48
|
|
|