Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Azjatyckie kremy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-01-14, 14:30   #11
kasztanka3
Pani Mizantrop

Dot.: Azjatyckie kremy

Cytat:
Napisane przez JednaCzerwonaRoza Pokaż wiadomość
Jakby to... z ręką na sercu szczerze przyznaję - przez 30 lat NIE CHCIAŁO MI SIĘ. Moja skóra dawała mi w kość do tego stopnia, że włosy stawały mi dęba na samą myśl o robieniu czegokolwiek .
Za to ostatnio jakby się przemogłam, zaczynam traktować skórę nie jak wroga, a raczej jak... wspólnika. Czasami męczącego i irytującego, ale jednak wspólnika . Duży wpływ ma na to fakt, że zaczęłam dostrzegać jej zalety - mimo 30 na karku zmarszczek u mnie nie widać, ludzie mnie na 20-25 oceniają .

Ostatnio (od paru miesięcy) systematycznie dbam o cerę, ale jak to u "początkujących" dbam raczej przypadkowo - raz w tygodniu zrobię sobie maseczkę, 2 razy dziennie przemyję zimnym mlekiem (wszystkie wypryski mi po tym zniknęły, cera jak u laleczki!) i nałożę olejek. Różnica jest duża, mn. zniknęły mi moje "wieczne" rany... Ale skoro już się lubić zaczęłyśmy to chciałabym do końca zrozumieć czego moja skóra chce i potrzebuje, i pomóc jej z wszystkimi jej wadami. Tym bardziej, że jednak po namyśle - aż tak dużo ich nie posiada - wypryski okołookresowe zlikwidowałam mlekiem zamiast peelingu enzymatycznego (normalnie w tym miesiącu chciałam test robić, bo wcześniej ZAWSZE mi coś przed okresem wyskoczyło ), rany opanowane. Jeszcze tylko te suche skórki i moooże coś z cieniami pod oczami?

Właśnie dlatego dziękuję ci prześlicznie za linki, gdzie mogę sensownie poczytać (co później zrobię, teraz czas na drzemkę ), tak żeby zdobyć rzetelną wiedzę i móc zadbać o mój piękny ryjek z głową, planem i pomysłem
Przypomnialo mi sie, ze mialam kiedys tonik mleczny, fajny byl