2019-01-20, 09:59
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------
Nie wiem czy widać [emoji2] tyle szmatek za nieco trochę więcej niż 100zł. Z tylu dla starszej z przodu dla młodszej.
Mi sie tez wózek podoba. Wygląda na zgrabny.
|
Super łupy [emoji4] jak się chce to się da kupić dużo, tanio, ładnie i markowo [emoji16]
Cytat:
Napisane przez NuFCia
Zdecydowanie pink power  liski są przeurocze 
weszłam kiedyś do dziecięcego Reserved i nic nie było dla chłopca fajnego na przecenie
Wszystkie przewijaki są raczej całkiem wysokie  Nawet jeśli będziesz przebierać na łóżku to i tak się dziecka nie powinno spuszczać z oczu bo może się chociażby przeturlikać i też może spaść. A Twoje plecy zdecydowanie docenią stanie na prosto zamiast schylania się i zwijania przy łóżku, tym bardziej jak trzeba odpowiednio pupę podnieść czyli nachylić się nad dzieckiem żeby dobrze rękę przełożyć
Złożyliśmy i rozłożyliśmy dzisiaj jedną z dostawek z Chicco Next2Me wersję Dream. Jestem naprawdę mile zaskoczona jakie to fajne w obsłudze  I nawet się nie doczepię kółek bo przejechałam z pokoju Małego do sypialni i całkiem sprawnie poszło (jak dziecko dociąży to wiadomo że będzie ciężej), w ogóle mam wrażenie, że całość jest całkiem lekka. Jedynie mogę się przyczepić że kółka w tej wersji nie są obrotowe, ale akurat ten egzemplarz będzie stał u moich rodziców w domu i raczej mało jeździł między pokojami. Gdyby miało zostać u nas to pewnie by mi to przeszkadzało (ta druga wersja którą wzięliśmy ma podobno obrotowe kółka). Podobno po złożeniu tego boczku powinien on być na wysokości materaca rodziców i u nas tak jest mniej więcej na tym najniższym poziomie (mamy obecnie łóżko Kongsberg z Jyska i materac jest około 5cm powyżej boku - o ile to może komuś pomóc wymiarowo z wysokością dostawki).
I należy mi się order z ziemniaka bo tak poukładałam wszystkie części, że zmieściły się z powrotem idealnie do pudełka 
Jutro będziemy chyba składać i rozkładać Magic 
|
Super ta dostawka [emoji4]
Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90
Świetny wózek, ciuszki dziewczyny 
Dostawka prezentuje się super, muszę złożyć swoją, ale poczekam jeszcze z miesiąc. Na razie złożony babyhug i wózek stoją w pokoju, który kiedyś będzie pokojem Młodej, nie chce jeszcze dokładać dostawki, chociaż kusi[emoji16]
Dziewczyny, kiedy pierzecie ciuszki?
|
My wybieramy się dopiero po komodę ;-) pranie w lutym. Ja dostałam od siostry pakę ciuszków wypranych i wyprasowanych, więc w razie wu mam już coś w pogotowiu ;-)
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------
Cytat:
Napisane przez Tereskaa
Ciekawie wyglada ta dostawka, szkoda, ze ja nie mam zwyklego lozka tylko kanape
A co do prsewijaka to tlumaczylam mamie, ze przed przewijaniem zawsze bede miala wszystko pod reka, nie zamierzam zostawic dziecka nawet na chwile, wiec jak ma spasc? Na wanienke ze stojakiem krecila glowa, na przewijak na lozeczku tez kreci glowa... bo moja bratowa przewijala na lozku a kapala na podlodze to tak bylo najlepiej
---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------
Wlasnie chodzi o te plecy, zwlaszcza, ze ja bede sama, a mam sklonnosc do rwy kulszowej i nie wiem kto by wtedy mial mi sie dzieckiem zajac. Miliony rodzicow przewijaja na przewijakach a to na lozeczku a to na komodzie i ja przynajmniej nie slyszalam zeby komus dziecko spadlo, zwlaszcza jak sie pilnuje.
|
Po co się tlumaczysz [emoji16] rób jak chcesz i jak Ci wygodnie, a nie jak się mamusi i bratowej podoba ;-) jak będzie przyjezdzac do wnuka to go bedzie kąpać na ziemi i przewijac na łóżku, a Ty miej sobie przewijak i wanienke wysoko ;-)
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa
W marcu chyba. Wydaje mi sie ze za długo przelezane to świeże nie będą. Ale poukładane wcześniej wszystko na półkach tak jak powinno byc w razie czego żeby TŻ mógł sam wyprać i ogarnąć. Rzeczy po córce juz odswiezalam, moczylam i uzywlam środków na plamy wiec i tak wypiore ostatecznie kolejny raz żeby świeże były.
|
A może i u mnie się na marcu skończy jak nie kwietniu [emoji23][emoji780]
|
|
|