2019-01-22, 21:47
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy warto być w związku ze względu na dzieci?
Cytat:
Napisane przez januszpolak
A on mówi o niej z dumą i chwali jej pracę przy domu i dzieciach? Czy zakłada, że jak książę coś zrobi, to trzeba chwalić, a jak ona robi, to jest to niewidzialne? Przecież z tego co piszesz, oboje pracują. Zrobienie sałatki czy powstrzymanie się od picia kiedy ma się dzieci - sorry, ale to nie jest ŻADEN wyczyn.
|
Więc owszem, może nie chwali, ale też nie mówi, że to jej "psi obowiązek"[emoji848]
W małżeństwie chodzi chyba o kompromis, a tu go nie ma. Jak już tak wyliczamy to praca, dzieci i gotowanie to obowiązki wspolne, a on dodatkowo odśnieżanie, koszenie trawy, noszenie węgla, palenie w piecu (ona pali jak on w pracy, a jak on jest to zawsze to jego obowiązek),wszelkie prace przy autach - sam wymienia np opony czy klocki ostatnio, no i budowlane (dom praktycznie własnymi siłami wyremontował, a w tym roku kładł na tarasie kostkę, gdzie jedna ważyła 50kg, bo ona takie wybrała i nie było mowy, że może inne byłoby prościej ułożyć)
I jemu to nie przeszkadza, ale w zamian oczekuje odrobiny zainteresowania, wspólnie wypitej herbaty i przytulę IQ na dobranoc i mu tego brakuje najbardziej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;86406955]a co ciebie to obchodzi?
skoro siedza razem to widocznie im tak wygodnie
zostaw to im do rozwiazania[/QUOTE]
Bo to mój brat, najbliższą mi osoba i chciałabym żeby był szczesliwy[emoji848] Ale fakt, ja za nich tego nie naprawie
---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------
Cytat:
Napisane przez paczanga
Nie rozumiem po co pakować się w drugie dziecko w nieudanym związku.
|
Nie jest to najrozsadniejsze, ale czasem bywało też lepiej, człowiek walczy do końca i marzy, że dziecko scali małżeństwo
|
|
|