2019-01-23, 08:26
|
|
|
Przyczajenie
|
Problemy ze związkiem
Hej dziewczyny! Ja nie mam już pomysłu co robić więc może wy pomożecie 
Jestem około półtora roku związku. Jesteśmy oboje młodzi, na drugim roku studiów. Oboje się kochamy i zależy nam na sobie ale ze względu na bardzo wymagające studia partnera nie mamy tyle wspólnego czasu ile byśmy chcieli. Już od dłuższego czasu ten problem nam przeszkadza. Ogólnie patrząc na nasz związek to żyje razem się nam bardzo dobrze, dobrze się dogadujemy ale gdy tylko on ma cięższy czas na studiach nasze spotkania i wspólne spędzanie czasu ogranicza się maksymalnie. Nie ukrywam że mi średnio to odpowiada bo jestem typem osoby która jednak potrzebuje bliskości, dużo przytuleń. On jest bardzo ambitny i zależy mu na dobrych ocenach, chce być specjalistą w swoim zawodzie plus pobiera stypendium naukowe. Staram się rozumieć że miewa dla mnie czasami bardzo mało tego czasu ale nie powiem żeby nie było mi chwilami jednak przykro.
Inną sprawą jest to że czasami miałam wyrzuty do niego że jest za mało romantyczny, że zachowuje się jakbyśmy byli już wieloletnim małżeństwem z dużym stażem a nie młodą parą. Podsuwałam mu pomysły co by mogło mnie miło zaskoczyć lub o czym marzę ale on stwierdził że takie rzeczy na które on sam nie wpadnie to są sztuczne i nie chce czegoś takiego. A ze względu na to że tyle poświęca studiom wyznał że często nie ma już sił żeby zająć się sobą a co dopiero mną i moimi romantycznymi pragnieniami.
Z jednej strony to rozumiem, widzę jak zmęczony bywa i ile wkłada w naukę ale wiem że wieczne kłótnie o te sprawy nas wykończą i to wszytko się skończy. Oboje bardzo byśmy tego nie chcieli ale naprawdę nie mamy już pomysłów co moglibyśmy robić żeby to naprawić.
|
|
|