Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy grudniowe 2018 cz. 3 :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-01-23, 14:27   #2246
karolinka_87
Rozeznanie

Dot.: Mamy grudniowe 2018 cz. 3 :-)

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Miloszek ma wysypke już od tygodnia. Przyznam że już sama nie wiem co to jest. Początkowo myślałam że trądzik bo miał czerwone krostki na buzi. Ale jakoś w sobotę z kostek zrobiły się plamy. Skóra jest szorstka i nie podoba mi się to. W piątek mamy badania krwi w związku z zoltaczka i umówiłam mu wizytę u pediatry. Zobaczę co powie. W poniedziałek mamy dermatologa dziecięcego też umówionego to może pojedziemy.
Na razie przemywam buzię przegotowana woda, raz dziennie nadmanganianem potasu i smaruje kremem nawilżająco kojącym z dermedic.

A ty co z tym robisz? Jak to u was wygląda?

Na odchowwlnie możemy się przenieść jak skończymy ten wątek zdaje się.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

A no właśnie - u nas są to czerwone krostki na buzi. Zastanawiałam się czy to skaza białkowa czy trądzik ale gdzieś się naczytałam ze jeśli to skaza to te krostki się łącza i powstaje taki jakby rumień. Poza tym wiąże się to często z biegunkami i wymiotami.
U nas są to pojedyncze krostki. Narazie właśnie niczym mu nie smaruje tej buzi. Przemywam w ciągu dnia woda przegotowana i 3 razy w tyg. robimy kąpiel w nadmanganianie ze względu na to ze na karku i troszkę na szyi tez ma ten trądzik.
Tez muszę go zapisać do dermatologa ale na wizytę będę musiała trochę poczekać.
Jak będziesz po wizycie dermatologa i będziesz pamietała [emoji4] to daj proszę znać co Ci powiedział [emoji4]
Wiem ze krostki krostkom nie równe , ale jestem ciekawa co Ci powie [emoji2]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
karolinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora