Dot.: Mamy grudniowe 2018 cz. 3 :-)
Cytat:
Napisane przez Irmusia81
Miloszek ma wysypke już od tygodnia. Przyznam że już sama nie wiem co to jest. Początkowo myślałam że trądzik bo miał czerwone krostki na buzi. Ale jakoś w sobotę z kostek zrobiły się plamy. Skóra jest szorstka i nie podoba mi się to. W piątek mamy badania krwi w związku z zoltaczka i umówiłam mu wizytę u pediatry. Zobaczę co powie. W poniedziałek mamy dermatologa dziecięcego też umówionego to może pojedziemy.
Na razie przemywam buzię przegotowana woda, raz dziennie nadmanganianem potasu i smaruje kremem nawilżająco kojącym z dermedic.
A ty co z tym robisz? Jak to u was wygląda?
Na odchowwlnie możemy się przenieść jak skończymy ten wątek zdaje się.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
A no właśnie - u nas są to czerwone krostki na buzi. Zastanawiałam się czy to skaza białkowa czy trądzik ale gdzieś się naczytałam ze jeśli to skaza to te krostki się łącza i powstaje taki jakby rumień. Poza tym wiąże się to często z biegunkami i wymiotami.
U nas są to pojedyncze krostki. Narazie właśnie niczym mu nie smaruje tej buzi. Przemywam w ciągu dnia woda przegotowana i 3 razy w tyg. robimy kąpiel w nadmanganianie ze względu na to ze na karku i troszkę na szyi tez ma ten trądzik.
Tez muszę go zapisać do dermatologa ale na wizytę będę musiała trochę poczekać.
Jak będziesz po wizycie dermatologa i będziesz pamietała [emoji4] to daj proszę znać co Ci powiedział [emoji4]
Wiem ze krostki krostkom nie równe , ale jestem ciekawa co Ci powie [emoji2]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|