Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czuję się brzydka i bezwartościowa. Nienawidzę siebie!!! Co robić?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-01-23, 15:33   #5
AuroraCoriolis
Zadomowienie

Dot.: Czuję się brzydka i bezwartościowa. Nienawidzę siebie!!! Co robić?

Cytat:
Napisane przez Snowdrop_ Pokaż wiadomość
No 87 kg przy tym wzroście to trochę dużo... z nadwagą nie wygra się inaczej niż poprzez zmianę odżywiania i trybu życia.Trochę trzeba z siebie dać...
Wiele osób ma nierówny zgryz, też kiedyś miałam, musiałam usunąć ósemki i wyprostować aparatem - jeżeli nie masz tyle kasy na raz ortodontka może rozłożyć na raty. Poza tym obecnie zęby można prostować w każdym wieku, ja miałam 23 jak założyłam aparat i wszystko się ustawiło bez problemu. Nie wiem dlaczego uważasz ciemno zielone oczy za brzydkie sama mam taki kolor i nie zamieniłabym na żaden inny. Chyba jesteś zbyt krytyczna wobec siebie?
Ja tez, czasem patrze w lustro i sobie mysle jakie mam sliczne oczy,

autorko, 2 rzeczy mi sie nasuwaja - po pierwsze sporobuj schudnąc - to co o sobie myslimy, wplywa na nasze zachowanie a wiec posrednio na to jak odbieraja nas inni. Jak o siebie bardziej zadbasz to zobaczysz ,ze poczujesz sie lepiej. Zwlaszcza, ze wiekszosc ludzi ma jakies male niedoskonalosci typu krzywy nos i one w niczym nie przeszkadzaja. Aczkolwiek nadwaga jest rzeczywiscie czyms odbieranym spolecznie jako nieatrakcyjne. Leki, lekami ale to rzadko jest jednak prawdziwa przyczyna problemu-zwykle to kwestia diety i braku ruchu (ps regularne cwiczenia poprawiaja humor, wiec warto chociazby dla tego)-najlepiej znalezc sobie cos co lubisz robisz (plywanie, tenis, joga etc), zeby sie nie zniechecic i nie czuc przymusu- zobaczysz,ze jak Ci zejda ze 3 kg to poczujesz jeszcze wieksza motywacje

a co do reszty to coz... ja w wieku 17 lat tez mialam mase kompleksów i uwazalam kilka rozstepow za dramat,ktory zrujnuje mi zycie. Nie zrujnowal, nawet meza mam a jednak gorsze rozstepy niz kolor oczu. Zreszta jak dalej bedziesz nienawidziec swojego koloru oczu to mozesz nosic soczewki -mam kumpele z niebieskimi oczami,ktora nosi wlasnie zielone
AuroraCoriolis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując