2008-08-18, 20:39
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY
Cytat:
Napisane przez cloche
oj zaszalałaś  co do hydraphase XL to ten z filtrami, na noc może lepiej bez?
a co do tych kremików - na kwasach to się nie znam, poczekamy na fachowe opinie, ale poza tym kremy wyglądają dość agresywnie... ten pierwszy pewnie trochę nawilżający, ale naładowany też konkretnymi konserwantami, drugi to jakiś killer będzie, na bazie alkoholu zamiast wody, z kwasem salicylowym.
|
no właśnie ten z filtrami jak poczuje zastrzyk gotówki to pójde po avenke ale na razie będę miała kremik z filtrem na noc może żeby jego filtry nie poszły na marne będę spała z zapaloną lampką hmmmm mówisz że te kremiki agresywne musze jeszcze pomyśleć nad nimi normalnie kosztuja jak żel około 45zł a można je teraz kupić za 22 i to jest właśnie powód dlaczego się nimi tak intensywnie zainteresowałam wogóle dopiero teraz znalazłąm na stronie producenta że ten lotion to...tonik a w kwc jest wpisany w kremach poza tym ma 25ml pojemności też troche mało jak na tonik, na biochemii znalazłam analize L_V tego zestawu (sorki że Wam głowe zawracałam skłądem a nie sprawdziłam czy jest na biochemii jego analiza wcześniej ) zacytuje analize L_V
Cytat:
Napisane przez --Olka--
Jeszcze mam jedno pytanko.
Otóż dermatolog polecił mi taką serię:
Aknicare Tonik Skład:
- etylolinolenian - 3%
- trietylocytrynian - 10%
- palmitian askrobylu - 0,5%
- capryl glicyny - 3%
- Kwas salicynowy - 0,75 %
Aknicare Żel Skład:
- Kwas pirogronowy - 1%
- Triclosan - 0,5 %
Aknicare Krem Skład:
- Mleczan cynku - 1,25
- Etylolinolenian - 2%
- kwas hialuronowy - 0,5 %
Nie wiem czy tylko mi się to rzuca w oczy, ale co drugi wyraz to "kwas". To nie zaszkodzi? Jest szansa, żeby pomogło w moim wstrętnym trądziku?
Nie powinnaś mieć przesuszonej skóry po tych kosmetykach. Nie kazdy "kwas" będzie wysuszał skórę.
To co siedzi w tych kosmetykach to:
- etylolinolenian - reguluje prace gruczołów łojowych
- trietylocytrynian - zwieksza kwasowosc skory (powoduje to ze flora bakteryjna na skorze nie rozwija sie)
- palmitian askrobylu -antyutleniacz
- capryl glicyny - wlasciwosci antybakteryjne, antyseptyczne
- kwas salicylowy - wiadomo - odblokowuje ujscia porow, zmnijesza je, mikrozłuszcza naskórek
- mleczan cynku - działąnie kojące, łągodzi podraznienia
- kwas hialuronow - humektan, nawilza
- Kwas pirogronowy - reguluje dzialanie gruczołów łojowych, ogranicza wydzielanie sebum
- Triclosan - dziala antybakteryjnie i łągodząco
|
|
|
|