|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III
Cytat:
Napisane przez iza251
A to mój brzdąc przekochany 
|
Darusia już jest taka duża, buźkę ma okrąglutką. Śliczne ma oczka
Cytat:
Napisane przez iza251
DZIEWCZYNY jakich płynów używacie do kąpieli maluchów?Mam ten ale jakoś szału nie ma...najchetniej to bym w dalszym ciagu używała używała Oilatum,no ale niestety nie tworzy pianki,a mała uwielbia... jeść także 
|
My nie używamy żeli do kąpieli. Maja myta jest mydłem Bambino plus szampon Nivea.
Cytat:
Napisane przez demonik
Anusiu, bardzo podoba mi się ten Cybex, ale mam totalny bałagan w głowie  . Gdyby nie ten biały stelaż... Poczytałam dokładnie i Cybexy są całkowitą nowością, w Polsce dostępne dopiero od końca lipca tego roku. Użytkowników niewielu, a i ci niewiele mogą jeszcze powiedzieć nt. czyszczenia i konserwacji wózka.
W dodatku mój mąż dostał ostatnio maila od pewnej pani z Allegro, która ma do sprzedania Maclaren XLR, czyli ten "najwypaśniejszy"  , największy (7,5 kg, cena w sklepie powyżej 1000 zł), który ma pałąk i okrycie na nóżki. Wózek używany był zaledwie 3 miesiące, jest na gwarancji, pani przesłała nam zdjęcia, z których wynika, że jest on w niemalże idealnym stanie, kolor też ma ładny ( Coffee Brown). I jest w atrakcyjnej cenie: 800 zł do negocjacji. Odebrać go możemy osobiście, bo pani mieszka z drugiej strony W-wy. I mamy dylemat, bo szukaliśmy wózka w umiarkowanej cenie, głównie na wyjazdy wakacyjne i do miasta, a tu nadarza się taka okazja... Nawet mój mąż, człowiek dość twardo stąpający po ziemi, stwierdził, że cena kusząca, a Jasio z czasem i tak będzie musiał przesiąść się do innego wózka, żeby swój udostępnić młodszemu rodzeństwu  .
|
Demoniku pewnie w Waszej sytuacji skusiłabym się na Maclarena, bo tamten to zupełny „kot w worku”, choć bardzo ładny (szkoda, że na razie nie wiele można się o nim dowiedzieć). Jak kupowałam swoją spacerówkę, też miałam na oku używaną (kilka) Maclarenkę, jednak kolor, który najmniej mi się podobał, a i nie miałabym okazji zobaczyć go na żywo przed zakupem, więc zrezygnowałam.
Cytat:
Napisane przez pysiamn
A i jeszcze dla mam, które szukają funkcjonalnego śliniaka dla maluszka...
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50121231
Ikea wypusciła śliniaki z miękiej ceratki  nareszcie wcześniej kupiłam śliniak w H&M potem przestali go produkować i długo czekalam, by ktoś jeszcze wpadł na ten [pomysł taka ceratka to leprze rozwiązanie od gumowego ciężkawego wg mnie śliniaka
Ja używam go i w domu i zawsze mam ze sobą jeden z łyżeczką jak gdzieś idziemy wystarczy dać maluchowi jesc i potem wytrzeć go chusteczką nawilżającą i jest czyściutki 
|
My mamy taki śliniaczek, ale wiązany. Na wakacjach tylko jego używałam, nasz chyba z Canpola, ceny nie pamiętam. Pakowany pojedynczo. Potwierdzam super rzecz
Cytat:
Napisane przez dorka19801
1 w poczekalni u lekarza
2 w piaskownicy
3 moi adoratorzy
4 z tatusiem na kaczkach
5 testujemy nowe buty
6 nowe buty
|
Cytat:
Napisane przez dorka19801
i reszta fotek
|
Klaudusi widzę zakupy przypadły do gustu, jaka ona tatusiowa córeczka. Bardzo ładny ten kombinezon, buciki także 
Cytat:
Napisane przez joli31
Jestem przygnębiona, bo w niedzielę o 5 rano ostatni raz karmiłam moja królewnę piersią. Podjełam świadomą decyzję, ciężko jednak mi z tym. mam odczucie straty czegoś niezwykłego. Pierś była zresztą dobra na wszystko, równiez dla mnie  .
|
Joli trzymaj się. Pewnie pierwsze dni najgorsze. Zawsze możesz jeszcze zmienić decyzję, ale chyba nie po to zdecydowałaś się przestać karmić. Kiedyś to będzie musiało nastąpić, i nie sądzę by było łatwiej. Ja miałam postanowienie, że do roku Maję będę karmić, a teraz jak już roczek tusz, tusz, to jakoś mi się nie uśmiecha, i tak sobie myślę, że może jeszcze przez zimę pokarmię .
Cytat:
Napisane przez berbeaa
co do robienia porządków to Weronika najbardziej lubi zasiewać ziemią z doniczek, nabiera w mała łapkę ile się da ziemi i fru dookoła siebie! jak zobaczy że już w łapce ziemi nie ma to pokazuje paluszkiem nunu  mi!
|
Wronisia to bardzo dowciapna jest
|