Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy sierpniowe 2019
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-02-01, 18:32   #2912
biedronka19
Rozeznanie

Dot.: Mamy sierpniowe 2019

Cytat:
Napisane przez NiColQa14 Pokaż wiadomość
Myślę, że to tak nie do końca. Znam wiele kobiet, które prowadzą ciążę tylko na NFZ. Ale często jest też tak, że Ci lekarze, którzy są świetni w tym co robią maja tyle Pacjentek prywatnych, że rezygnują z etatów w szpitalach/przychodniach. Więc my sami napędzamy służbę zdrowia prywatna [emoji16] W Anglii np mało kto korzysta z wizyt prywatnych, bo tam one są okropnie drogie... Chyba na wątku mam lipcowych 2019 jedna z dziewczyn pisała, że wizyta wynosi tyle, ile jej tygodniowa pensja... Więc tam każdy się dostosowuje do tych 3 USG w trakcie ciąży i czekanie na wizytę do 12 tygodnia...
Gdybym nie miała za sobą tyłu przejść i ciąży zagrożonej, pewnie tez trzymalabym się NFZ Bo tak naprawdę mój lekarz prowadzący nie zleca mi nic dodatkowego, czego nie mogłabym zrobić na NFZ...
Ja akurat chodzę do lekarza na konsultacje prywatne, bo do tej pory żaden inny lekarz nie potrafił mi pomóc i utrzymać ciaze, ale dodatkowo wybrałam opcje lekarza z Medicover, bo mam pakiet z pracy za który i tak place. Gdybym nie miała - wzięła bym NFZ. I właśnie na ten Medicover robię wszystkie badania, usg genetyczne, test pappa, itd.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja bazuje na info z Wizażu haha. Na lutówkach nie było ani jednej co by prowadziła ciąże na NFZ.
Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
Cześć wam
Jak dobrze ze juz piątek!!!. Nadrobiłam kilkudniową nieobecność..

Witam nowe mamusie i gratuluje wszystkich wizyt
Moze by tak odświeżyć naszą listę ? Wg TP ?

Ja ostatnie dni miałam dość stesujące.. w środe miałam hospitacje szefowej (poszło super) a dziś powiedziałam o ciąży trzeciej szefowej (tak to jest jak sie pracuje na 3 firmy) i na szczęscie dobrze to przyjęła a nawet pogratulowała.. takze więcej stresu niż co warte..
Ale.. nie wiedzą jeszcze koleżanki w pracy i wiecie co mam jakąś blokadę.. nie moge sie przełamać zeby powiedzieć
No nic, został jeszcze przyszły tydzień na chwalenie sie bo pozniej 2 tyg ferii a później ide na L4 bo juz nie mam siły

W środe wreszcie prenatalne o 16
To im nie mów , jak brzuszek urośnie to się samo wyda.
Cytat:
Napisane przez NiColQa14 Pokaż wiadomość
Paulina87 no właśnie ciężko zaktualizować listę, bo nie ma autorki pierwszego postu ostatnio [emoji16] Tak samo chciałam się dodać na grupę na Facebooku i też zabiszna (jeśli dobrze pamiętam link) nie pisze nic tutaj ostatnio i nie odpisuje na wiadomości prywatne

Co do fb to mogę tam napisać do zabisznej

biedronka19 jest offline Zgłoś do moderatora