2019-02-08, 09:08
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marcowe 2019 cz. 6
Cytat:
Napisane przez Eunice9
Dzięki  Dopytam jeszcze w HR przy składaniu wniosku. Na pewno chcę 100-60, być może nie będę brała rodzicielskiego w ogóle, a może wrócę na 1/2 etatu jeśli się zgodzą  O to też muszę dopytać, czy serio tak można.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Rodzicielski mozna laczyc z praca na max pol etatu i pracodawca musi sie na tk zgodzic, no chyba ze rodzaj pracy yo wyklucza i nie da siw tego sensownie rozwiazac.
Ja przez to siedzenie w szpitalu tez zaczelam rozmyslac o tym, czy by nie pokombinowac troche z praca laczona z macierzynskim. W innym wypadku macierzynski skonczy mi sie powoedzmy w lutym, urlopem zaleglym dociagne do konca marca i jak sie zacznie robic fajnie i cieplo to akurat bede musiala wracac do pracy. Dlatego rozwazam powrot do pracy gdzies od polowy wrzesnia na pol etatu na powoedzmy 6-7 miesiecy, a potem odebranie reszty urlopu wiosna i zaleglego urlopu dziekj czemu kolejna wiosne i czesc lata bede mogla spedzic w domu. Tylko rozwazam ten wariant jedynie w przypadku gdyby udalo mi sie w pracy dogadac zeby to godzinowo wychodzilo pol etatu, ale zeby to nie bylo tak ze codziennie po 4 godziny, bo takie rozwiazanie odpada. No nic, na razie mysle i jeszcze nie doszlam do konkretnych wnioskow
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|