Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Spokój i introwertyzm przepisem na udany związek?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-02-10, 16:47   #22
Limonka2738
Zakorzenienie

Dot.: Spokój i introwertyzm przepisem na udany związek?

Cytat:
Napisane przez Mija62 Pokaż wiadomość
Ja mam osobowość bardziej złożoną, na pozór jestem ekstrawertykiem, z każdym pogadam, czy to Pani z warzywniaka, dyrektor szkoły, czy Pani która zbiera złom po śmietnikach. Jestem rączej głośna, lubię pośmieszkować. Ale jeśli chodzi o spotkania ze znajomymi itp to nie za dużo, bo to mnie męczy. Lubię, ale nie często. Nie lubię gdy jest zbyt głośno i za dużo bodźców, to za dużo. Imprezy rodzinne też mnie męczą, nie poszłam nawet na stype po pogrzebie ojca

Więc nieraz nie można zaszufladkowac kogoś na introwertyka, czy ekstrawertyka. Istnieje jeszcze coś po między.

Mam to samo. Jestem głośna, uparta, zdecydowana, łatwo wybucham, ale kontakty z ludźmi mnie męczą. Po prostu jak już jestem na imprezie, to wolę się bawić niż siedzieć cicho.

Ale najlepiej spędzam czas we własnym gronie w domciu z herbatką. Więc kategoryzuję się jako bardziej introwertyka, ale z mocną dozą otwarcia jak już muszę być wśród ludzi i choleryzmu tak w ogóle.

Jestem w związku z typowym ekstrawertykiem, ale jest... spokojniejszy. W sensie to ja jestem tą drącą japę stroną zwykle i tą, która podejmuje ostateczne decyzje.

Autorko, to jedna cecha twojej osobowości, weź wyluzuj. Może uznali, że jesteś brzydka, może uznali, że śmiesznie jesz, może uznali, że masz dziwne zęby, jakieś takie za białe. Ludzie naprawdę zrywają z tak absurdalnych powodów, że próba o liczebności 2 (liczebność populacji 3,5 miliarda, przypominam) nie jest wskaźnikiem absolutnie niczego.

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Pinkieee Pokaż wiadomość
Intro i ekstrawertyzm jest czyms innym niz ludzie zazwyczaj mysla. Ja jestem typowa introwertyczka, laduje baterie w domu, z tżtem, ktory jest do mnie podobny. Nienawidze imprez, duzej ilosci ludzi, i hucznych miejsc. Ale wsrod ludzi jestem uznawana za mila i rozgadana osobe, np w pracy. Jesli juz jestem wsrod ludzi to lubie sobie pogadac, lubie pozartowac, i jestem glosna. Ale jesli nie muszę wychodzic wsrod ludzi to tego nie robię. Ludzie myla introwertyzm z niesmialoscia. Introwertyk moze byc w towarzystwie lubiany, ale niekoniecznie lubi taka forme spedzania czasu.

O, w punkt.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując