2019-02-23, 16:55
|
|
Hrodebert
|
Dot.: Kontrola i granice w związku
Cytat:
Napisane przez GretaGarbo92
Cześć,
Chciałam zapytać Was o doświadczenia i opinie na temat relacji z kontrolującym/próbującym kontrolować mężczyzną. Jak rozpoznać czy mężczyzna jest control-freakiem na początku relacji? Czy niezależność i wyznaczanie granic odstrasza takich mężczyzn lub pozwala na stworzenie normalnej relacji czy wręcz przeciwnie, skłania do prób 'przebicia się przez mur' i manipulacji by osiągnąć cel? Jestem ciekawa jakie są wasze opinie.
|
Na wstępie, ten termin jest mi obcy,nie będę posiłkować się Google Generalnie takie zachowanie powinno odstraszać bo poważna relacja (uczuciowa), to jednak początkowy galimatias na poziomie hormonalnym, gdzie brak miejsca na racjonalność. Mężczyźni dążą do kontrolowania sytuacji, bo czują się w tej sytuacji pewniej co nie jest zbyt odkrywczą tezą i zapewne w zdecydowanej większości manipulacja jest im obca w tym względzie.Reasumując wyznaczanie granic na początku związku jest wyznacznikiem przebytych problemów emocjonalnych. co poniektórych doświadczonych facetów może zniechęcić lecz nie musi, to dość złożony temat.
|
|
|