Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Numery WYKRĘCONE PRZEZ MATKI TŻ-tów - byłych/obecnych (przeżyte i zasłyszane)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-08-19, 23:23   #8
ulinkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Numery WYKRĘCONE PRZEZ MATKI TŻ-tów - byłych/obecnych (przeżyte i zasłyszane)

Cytat:
Napisane przez Larril Pokaż wiadomość
Mam nadzieję,że wredna teściowa to nie standard.
Ja niestety taką posiadam.
Byłoby mi z pewnością łatwiej,gdyby nie podpuszczała swojego syna na teksty w stylu "jestem po wylewie,taka biedna i chora".
Szkoda,że on nie zauważa (jak ona z premedytacja to wykorzystuje), ciągle mówi " obyś nic jej nie powiedział,bo ona może się zdenerwować i dostać zawału". No święta krowa!
Niestety nie mam bardzo ugodowego charakteru i ledwo to wytrzymuję,ale kiedyś sobie pozwolę na więcej. Symulatorki są najgorsze!
Moja przyszla tesciowa tez jest wiecznie chora, wiec wiem o czym mowisz. To naprawde nie do wytrzymania Ja nie zamierzam sobie na wiecej pozwalac, po prostu ja olewam tak jak ona mnie, nie zamierzam sie znizac do jej poziomu.
Cale szczescie, ze moj tz widzi jej wady i nie broni jej. Kiedys mi kolega powiedzial na pocieszenie po kolejnej jej akcji: nie martw sie, z nia sie jedna pierzyna przykrywac nie bedziesz i do tej pory sobie to powtarzam

Moja przyszla tesciowa co rusz robi jakies numery. Zawsze mi docina rozne teksty, nigdy nie puka jak wchodzi do tz-ta do pokoju, przez co czesto dochodzi do roznych glupich sytuacji, a juz najbardziej mnie wnerwia jej staly numer: ja przychodze do tz-ta, a ta przylazi, siada z nami i wlacza sobie telewizor zeby z nami siedziec (chociaz my go wcale nie chcemy ogladac a tv jest w kazdym pokoju), siada i opowiada co to ona musi jeszcze dzisiaj w domu zrobic, ze ma tyle pracy, roboty a sie tak zle czuje i w ogole rozalka olaboga
I tak siedzi z nami i sie tepo patrzy w ten telewizor z godzine. Kiedys tz juz nie wytrzymal i mowi do niej: wiesz, ile bys juz zdazyla zrobic gdybys tyle o tym nie gadala, tylko wziela sie za konkretna robote?
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując