Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problem z wyborem studiów i pracy - brak pomysłu na siebie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-03-17, 16:20   #10
Buttercup_
Przyczajenie

Dot.: Problem z wyborem studiów i pracy - brak pomysłu na siebie

Chciałabym odświeżyć wątek.

Dużo czasu myślałam nad moimi studiami. Miałam też praktyki w szkole podstawowej i przedszkolu. Doszłam do wniosku, iż praca w szkolnictwie nie jest spełnieniem moich marzeń. Nie potrafiłabym się w tym odnaleźć.. Licencjat z pedagogiki wczesnoszkolnej jednak chciałabym dokończyć (zostały 3 semestry, więc szkoda)
i.. no właśnie. Chciałabym zmienić zupełnie kierunek studiów na magisterce. Dziewczyny, moje pytanie brzmi - czy opłaca się zmieniać diametralnie ten kierunek? Myślę cały czas nad administracją - tak naprawdę od początku chciałam to studiować, ale się nie dostałam Żałuję, że się nie przeniosłam wcześniej, ale do końca miałam nadzieję, że jednak się przekonam do pracy w szkole/przedszkolu
Opcja B natomiast jest taka, by rozpocząć studia od początku (czyli licencjat z administracji) i studiować równocześnie tą pedagogikę+administrację i później robić też magisterkę z administracji. Doradźcie mi, która opcja jest najlepsza: rozpoczynać od nowa administrację i kończyć w tym samym czasie pedagogikę czy dokończyć sobie spokojnie licencjat z pedagogiki i studiować później administracje na magisterce.
Pozdrawiam
Buttercup_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując