2008-08-20, 09:15
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Twister!!!!!
ja robię różnie... czasami seriami w zależności od dnia 5 x 100 jak nie mam na nic sił ani ochoty lub np 5 x 500 kiedy jest lepiej...
Ostatnio przygotowałam sobie super muzę do ćwiczeń i się przy niej kręcę non stop prawie tj coś ok 78minut muzyki, ale zauważyłam, ze w tym czasie robie prawie 10.000 obrotów, więc już dobijam do tej okrągłej sumki...
Jak się kręcę?? Trochę na prostych nogach, trochę na ugiętych... ale przede wszystkim wymachuję rękami! wtedy czuję że mięśnie pracują... Wymachuje tak np że obie w prawo, lewo, prawo, lewo....siłą rozpędu mocno się kręcę, dodatkowo są to bardzo mocne skręty. Czasem wymachy takie jak przy boksie lub przy bieganiu... Próbowałam też kiedyś z hantlami ale wymiękłam szybko... jednak mam za słabe ręce ;( Ogólnie to staram się trzymać i wymachiwać rękami na wysokości klatki piersiowej... i to dzięki temu mimo że schudłam, potraciłam w udach, biodrach no i w talii oczywiście najwięcej centymetrów to w biuście nic nie straciłam, a wręcz odwrotnie, z miarki wychodzi, że +1cm
|
|
|