Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Hiszpania
Wątek: Hiszpania
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-10-27, 09:46   #7
Ania_P
Rozeznanie

Dot.: Hiszpania- co warto...?

Witaj
Byłam jakiś czas temu w Hiszpanii (właśnie w Barcelonie i okolicach) i postaram Ci się pomoc w miarę możliwości . Zacznę od tego co warto zwiedzić: napewno kościół Sagrada Familia i Parc Guell- dzieło Gaudiego, jeśli interesujesz się sportem to może Camp Nou? No i oczywiście grające fontanny Pamiętam, że w Barcelonie przy pomniku Kolumba było dużo sklepów. Acha i co najważniejsze- nie w każdym sklepie mówią po angielsku, nie mówiąc już o hiszpańskim, bo tam nacja mówi po katalońsku, ale młodzież napewno Cię zrozumie . Teraz jedzonko: napewno paella, tortilla, gaspacho, a z trunków to napewno Sangria, jeśli lubisz wino . W okolicach Barcelony jest dużo fajnych małych miasteczek takich jak Lloret de Mar, Tossa de Mar, itp. Niewiem czy będziesz mieszkać w hotelu czy u rodziny, w każdym razie wiem, że w hotelu na stołówkę nie powinnaś nic wnosić (np. własnego picia- bo w większości hoteli picie dostajesz tylko do śniadania a na inne posiłki musisz u nich kupić), krzywo też patrzą jakbyś chciała coś wynieść z jadalni, np. kanapkę na później, itp. Niewiem co jeszcze napisać W każdym razie Hiszpania to piękny kraj i zakochasz się w nim tak jak ja. Życzę miłej podróży
Ania_P jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując