Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Praca czy studia - ciężka decyzja
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-04-07, 15:23   #9
Klaudia_24
Zadomowienie

Dot.: Praca czy studia - ciężka decyzja

Powinnaś zastanowić się co tak na prawdę chciałabyś robić w życiu. Bo na razie widzę masz bardzo nie określone to wszystko: praca w firmie informatycznej, studia z finansów lub psychologi. Ni jak się to nie łączy.

A czy studia czy praca?

Ja bym wybrała studia ...chociaż na 3-5 lat pożyjesz sobie jeszcze czymś innym niż samą pracą. A jak koniecznie chciałabyś się usamodzielnić to na pewno Ci się uda. Na studiach nie jest jak w szkole. Jak ktoś mądrze ułoży sobie plan to bez problemu może też w ich trakcie pracować (mówię oczywiście o studiach dziennych). Sama tak miałam, że pod koniec dziennych studiów na Politechnice Warszawskiej (wiec chyba nie najgorszej uczelni i nie mającej mniej zajęć w porównaniu do innych uczelni) bez problemu mogłam pracować na pełny etat (była to praca w centrali banku a nie dorywcza, typowo dla studentów praca np. w sklepie na kasie). Dodatkowo Ty chciałabyś pracować w branży IT więc tam tym bardziej byś mogła to wszystko pogodzić (te firmy przeważnie maja elastyczny czas pracy, czasem można pracować zdalnie) i już od 2 maks 3 roku studiów dziennych pracować i się usamodzielnić.

No i jeszcze pomysł odnośnie rachunkowości. Jeśli chcesz pracować w księgowości wg mnie spokojnie możesz zrobić sobie tą szkołę policealną lub jakiś kurs księgowy. I uwierz nie będziesz miała gorzej niż osoby co skończyły 5 letnie studia z tego kierunku. Jedynie w przeciwieństwie do nich nie będziesz mogła pójść dalej czyli robić uprawnień biegłego rewidenta itp..
Klaudia_24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując