2019-04-11, 13:13
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziwne dolegliwości + tabletki vines
Cytat:
Napisane przez sushiroll
Dziękuję za odpowiedź.
Spróbuję brać te tabletki, chociaż bardzo się boję. Ginekolog zaproponowała mi je aby właśnie walczyć z tym bólem i przy okazji jako antykoncepcja, bo rozmawiałam z nią też o rozpoczęciu współżycia. Boje się skutków ubocznych - tego, że na przykład będę miała problemy żołądkowe, depresję lub moje bóle się nasilą... Jestem kłębkiem nerwów... Nie wiem już jakie badania mam wykonać, co mam robić, żeby mieć pewność że to nic poważnego...
|
Ale wiesz ze tymi nerwami nic sobie nie pomagasz a możesz tylko sama wywołać objawy negatywne, które powiążesz z tabletkami a będą po prostu wynikiem schiz i urojeń z nerwów i złego nastawienia?
Spróbuj sie nastawić pozytywnie.
Tak, tabletki antykoncepcyjne mogą powodować skutki uboczne, ale to jest indywidualne.
Są kobiety (wiele) które biorą je latami, czują się lepiej niż bez i nie mają żadnych.
U Ciebie to jest przede wszystkim kwestia leczenia problemu, wiec po prostu postępuj według wskazań lekarza. jak skutki negatywne się pojawią, komunikuj mu.
Krok po kroku, albo tabletki pomogą, te lub inne, albo znajdziecie w czym innym problem i _wyleczycie_.
Stresowanie się i wyszukiwanie okropności w niczym Ci nie pomaga. Tylko szkodzi.
|
|
|