|
Chcę zarabiać 5 tys, pracować mało. Gdzie?
Mam 25 lat, skończyłam filologię angielską, doskonale znam też włoski. Załamana swoją sytuacją finansową, postanowiłam stworzyć sobie 10-letni plan. Ustaliłam podstawowe założenia:
1) chcę pracować mało, powiedzmy 20h tygodniowo.
2) musi być to praca w domu, przy komputerze.
3) 5 tys na rękę.
Jak powiedziałam, dałam sobie 10 lat by to zrealizować, więc douczanie się różnych rzeczy jest raczej możliwe. Podpowiecie mi coś?
Z jednej strony wiem, że to jest realne (np. mój kolega z podstawówki, który obecnie jest jutuberem [ma ponad milion subskrybcji] zarabia chyba nawet więcej, a pracuje mniej niż 4h dziennie. Idąc tym tropem założyłam kanał, gdzie wrzucam tłumaczenia filmów obcojęzycznych z pewnej specyficznej dziedziny. Kiedy zbiorę powiedzmy tysiąc subskrybcji, ogłoszę komunikat w rodzaju: "jeśli zbiorę 1000 zł/mc, wrzucę tu własne tłumaczenia debat/filmów 2 godzinnych". Szanse na powodzenie tego projektu są małe, nie oszukuję się, ale to robię.) ale z drugiej strony pewnie bardzo trudne do osiągnięcia, a ja nawet nie mam sensownego, realnego planu.
Myślałam o tym, żeby mieć kilka działalności zarobkowych, np z jednej wyciągnęłabym 1000 zł, z innej 2 tys, z trzeciej 500 zł, itd. Chodzi o to, żeby wszystkie te rzeczy razem wzięte nie zabierały więcej niż te 4h dziennie.
Nie wykluczam też jednej rzeczy, której poświęciłabym się w całości, i która dałaby mi taki przychód.
Pomocy!
|