Zadomowienie
|
Liczę na waszą pomoc Drogie Wizażanki:)
Od jakiegoś czasu już sama nie wiem jaki typ kolorystyczny prezentuję. Wcześniej obstawiałam zimę, ale ostatnio coraz więcej ciepłych kolorów najwyraźniej mi pasuje i mam dylemat. Może też, któraś z was będzie miała jakieś sugestie dotyczące fryzury, może jakaś zmiana grzywki.Włosy mam w naturalnym kolorze, nigdy nie farbowane, długie. Trochę falują się. Liczę na życzliwą pomoc. Dodaję zdjęcia, tak aby przedstawiały mnie w różnej kolorystyce.
Odpowiedzi na pytania dot. typu kolorystycznego:
1.Jak się opalasz-szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły-złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy?
Opala, się szybko, na brązowo-oliwkowy kolor. Powiedziałabym, że latem jest to nawet intensywny brąz.
2.Kolor oczu-ciemne, jasne...czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty ,a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana?
Oczy niebieskozielone. Plamki złocistozielone.
3.Piegi-jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe?
Piegi mam latem, gdy zaczynam opalać się, wychodzić na słońce. Są ciepłobrązowe.
4.Cera-jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy ,oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy?
Ciężko mi określić odcień i kolor skóry. Latem ciemnobrązowa,oliwkowa, zimą blednę i to mocno, czasem bywam aż kredowobiała.
5.naturalny kolor włosów-ciemny ,jasny. Jaki odcień? czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate?
ciemny brąz z ciepłymi refleksami.
6.kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny ,różowy czy ciepły-nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral?
Jasny koralowy.
7.W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoja urodę?
Dobrze czuję się w barwach intensywnych, w mocnym różu, fiolecie, ostatnio pomarańczowym, w czerni, bieli, podobno najlepiej w czerwieni.
Edytowane przez ona1982
Czas edycji: 2005-10-27 o 12:41
|