Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Choroba sieroca u kotki-pilne.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-08-20, 20:20   #13
loss_lauri
Zakorzenienie

Dot.: Choroba sieroca u kotki-pilne.

Boże - ja też tak robię - palcem zwilżonym w wodzie naśladuję lizanie drugiego kota i moje to uspokaja. Blumek tak jak inne moje koty nie ma pcheł, bo regularnie, zgodnie z zaleceniem 'zakraplam' je fiprexem - chroni je jakieś 2 m-ce. ta alergia (jeżeli to faktycznie alergia) mogła się wziąć stąd że jakaś pchła wskoczyła na niego z ziemi, gdzie siedział kot sąsiada. no i jedno ukąszenie wystarczyło by rozwinęło sie uczulenie. ale może to być też nerwica, ale z jakiego powodu? pewnie będę musiała iść z nim na dodatkowe badania. tak przy okazji - czy są jakieś skórne testy alergologiczne dla kotów, czy wystarczy badanie poziomu IgE we krwi, żeby potwierdzić alergię? nie zapytałam weta.
wczoraj zawiozłam pierwszą 'partię' kotów na szczepienie katar/panleuk/kalicywir+wścieklizna a dziś rano zauważyłam, ze jeden z tych, które były szczepione, żle się poczuł. okazało się, że po szczepionce dostał gorączki - podobno rzadko, choć rzadko ale się zdarza, ale sporo strach się najadłam... czy wasze koty też tak reagują na szczepionki?
loss_lauri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując