2019-04-27, 20:23
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Staraczki ze starej paczki i zaczynające starania w 2019r. - cz. 13
Cytat:
Napisane przez AnnLady
Ja nigdy nie paliłam, nawet jednego [emoji4]
Z reguły obracałam się w towarzystwie niepalących albo robiących to wybitnie okazjonalnie.
TŻ kiedyś palił, jeszcze zanim byliśmy razem. Teraz nie pali, nie zgodziłabym się na to. Jestem mocno anty papierosowa
Jak byłam w ciąży to bratu TŻ nie dałam palić przy mnie elektronicznych fajek u ich rodziców [emoji23] tak samo szkodzą albo i bardziej [emoji4]
Poza tym po fajach tak się śmierdzi, że nawet perfumy tego nie zakryja, zresztą szkoda na te perfumy wydawać bo po zmieszaniu z fajkami jeszcze gorszy smród [emoji23]
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
|
Jak ktos jara paczke dziennie najtanszych fajek to nic nie pomoże, to prawda. Ale nie uwazam zeby ode mnie smierdzialo. 
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------
Cytat:
Napisane przez Dosialala
No ja w sumie to mam tylko jedną przyjaciółkę która pali. Ona w ciąży też z dnia na dzień rzuciła ale jak urodziła i nie karmiła to po miesiącu czy dwóch powoli znowu zaczynała palić. Ale ona zawsze mówiła że będzie palić bo lubi. I ja w sumie ja rozumiem. Też lubię. A już najbardziej do piwka  ale oczywiście gdybym zaszła to nie ma mowy o papierosie. Ależ metoda o takiej jeszcze nie słyszałam [emoji23] ale coś w tym faktycznie jest. Ja teraz wypalam paczkę na 2-3 dni. TŻ pali 1.5 dziennie.... Moja mama paliła prawie 40 lat. Z dnia na dzień rzuciła i tak już prawie 9 lat nie pali. Ale opowiadała że jak była ze mną w ciąży to się w nocy maniakalnie budziła żeby zapalić z kolei z moim bratem ja odrzucało. Może mnie ciągnie bo się od małego nawdychalam  oczywiście wiem że są szkodliwe itd. no ale co zrobić jak lubię. Ale np. alkohol piję sporadycznie musi mnie najść...
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
|
Dosia a jak przyjaciółka ma na imię bo moze to ja [emoji85]🤣
Cytat:
Napisane przez sevenofnine
A ja jeszcze pół roku temu jarałam paczkę dziennie :P. Teraz z wielkim bólem i żalem nie palę w ogóle (ciąża), ale palacze pięknie mi pachną.
Może komuś się przyda mój patent na ograniczenie/rzucenie -- paliłam pół i obcinałam żar na drugi raz. Idziesz palić jak często sobie życzysz, ale siłą rzeczy wypalasz coraz mniej. Po 2-3 miesiącach takiego obcinania nawet się człowiekowi nie chce wypalić całego na raz, bo za dużo.
|
To akurat nie byłoby dla mnie, bo nigdy nie odpalałam drugi raz papierosa bo smierdzial kipem [emoji85] haha
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|