Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czerwcówki 2019 cz.4
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-04-27, 20:59   #2433
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Dot.: Czerwcówki 2019 cz.4

Cytat:
Napisane przez mipola Pokaż wiadomość
Ja biorę 1 stanik do karmienia.
Klapki pod prysznic, wkładki laktacyjne?
Butelka chyba na początek zbędna, no chyba że nie zamierzasz karmić.
Ja sobie maszynkę do golenia darowałam, nie zarosnę przez 2 doby [emoji6]
Ubrania na wyjście nie biorę, pojadę w czymś co będę mogła ubrać też na wyjście. Wzięłam tylko skarpetki i majciochy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ja ubrania na wyjście przygotuję w domu do zabrania w foteliku- dla mnie i Dziedzica

Podobno warto do samego porodu wziąć kilka par skarpet- bo jak się łazi piłka-drabinki-wanna-kałuża wód płodowych-fotel, to się nie ma chęci kapci za każdym razem szukać, więc jak się ma zapasowe skarpety to można przebrać na ciepłe i suche

Cytat:
Napisane przez Moniunia1994 Pokaż wiadomość
Ok dzięki [emoji3]

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Wezmę koszulkę i legginsy to dużo nie zajmuje, bo on sam nie wie co gdzie ma a co dopiero moje [emoji23]

U mnie podobnie- koszulka + legginsy/szorty + bluza + sandały/japonki

Cytat:
Napisane przez she_like Pokaż wiadomość

Haha, bo ja musze dokładnie wiedzieć co mi podają i jak to działa. Wypytałam tak położne o składy i powikłania, ze aż się śmiały [emoji1]

Troche niespełnione ambicje. Marzyłam by zostać chirurgiem bądź internistą, ale przez problemy zdrowotne nie mogłam sobie na to pozwolić. Dlatego nie boje się igieł, do dentysty chodzę z lusterkiem żebym mogła widzieć jak mi wiercą w zębach i magluje ciągle składy leków i pochodzenie [emoji85] Lekarze mają ze mną ciężko, bo czasem jak trafi się a jakiegoś lipnego i wymyśla jakieś historie to ja wychodzę i „e e, dużo o tym czytałam i nie ma prawa tak byc, bo ... itd” [emoji23]

I to jest dobre podejście, nie dasz sobie tak łatwo zaszkodzić

Ja jestem z lekarskiej rodziny i dopiero w liceum stwierdziłam że medycyna to nie dla mnie- rozcinanie ciała mnie brzydzi przeokrutnie a na studiach bym musiała to przejść

Niektórzy nawet chcą płyty z nagranymi swoimi operacjami

Cytat:
Tez mam ten problem. Nic mi się w ciąży nie podoba [emoji85]
Co do aptecznych to nie wiem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja mam tak za każdym razem jak idę na zakupy

Ale to co mi się podoba, jest w moim stylu to nie bardzo w modzie jest

Cytat:
Napisane przez mrofka89 Pokaż wiadomość
Coś takiego?
https://www.e-zikoapteka.pl/inhalato...-1-sztuka.html

Myślałam jeszcze o podgrzewaczu do butelek ale nie wiem czy to w ogóle się sprawdza i przydaje?

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Chce wydać pieniądze a nic mi się nie podoba jaki dramat [emoji85] [emoji19] [emoji1]

Podgrzewacz jest super, jeśli planujesz karmić odciągniętym mlekiem swoim (choćby awaryjnie) lub mm, a potem słoiczki (z lodówki przecież nie podasz, trzeba podgrzać).

Tu jest fajnie opisane jak wybrać nebulizator (i trochę o inhalatorach):
https://pantabletka.pl/jak-wybrac-ne...sie-inhalowac/

Cytat:
Napisane przez mipola Pokaż wiadomość
No na przykład
Gdzieś w internecie jest artykuł jakie powinien mieć parametry. Ja już kilka lat temu kupowałam więc nie pamiętam na jakie cząsteczki musi rozbijać roztwór żeby trafiło tam gdzie trzeba.
Ogólnie czy przy katarze, kaszlu, oskrzelach teraz pediatrzy bazują na inhalacjach w leczeniu.

W sumie te inhalacje głupie nie są- nigdy się tak nie leczyłam, ale podobno stanowi to łagodniejszą formę leczenia niż tabletki czy syropy, więc warto spróbować zamiast wątrobę katować od początku

Cytat:
Jeju znajoma tż ma 28 lat. Nie ma dzieci, ale nie spodziewałam się, ze kiedykolwiek usłyszę taką głupotę.
Jak to przerażona do mojego tż, zeby dzwonił zeby nie podawali mi leków blokujących skurcze, bo urodzę. Przecież jak mnie rozluźnią to dziecko wypadnie [emoji2358] I całkowicie poważnie to mowila. Tż mnie jeszcze bardziej zaskoczył, bo widzę ze bardzo dużo o porodzie czytał, ale jej wytłumaczył ze co ona gada za głupoty i opisał jak to wszystko przebiega, ale nie uwierzyła. Upiera sie przy swoim [emoji23][emoji23]

Ale tż mnie zaskakuje, ostatnio prowadził monolog o postępowaniu z niemowlakiem, co jak robić, ile warstw ubrań itd. No tego sie po Nim nie spodziewałam [emoji85] Oatatnio szukałam linku w historii na lapku i tam same strony związane z dziećmi. Nawet ja tyle nie czytam [emoji1]

Ale po co ludziom porządne lekcje biologii czy przygotowania do życia w rodzinie, skoro można dac więcej godzin religii...

Co za żenujący brak wiedzy

A swojego TŻ muszę podpytać ile wie, bo wie dużo, ale pytanie ile. O fotelikach powie wszystko, ale czasem też będzie syna ubierał czy karmił, więc musi coś wiedzieć

Cytat:
W ogóle gdzie jesteście ubezpieczone? Ja musze ze swojego zrezygnować, bo nic mi się nie należy za pobyt w szpitalu ani nawet jak urodzę [emoji19]

Ja nie mam ubezpieczenia (grupowe w pracy nie wyszło,a potem zapomniałam wybrać jakieś indywidualne). Trzeba się zająć tematem w końcu.

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Aviva I generali

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Ja mam microlife
Nie da się bez tego funkcjonować od roku jak poszła do żłobka

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Mipola trzymaj się!

Mnie będzie trochę mniej na wątku bo ciężki czas u mnie.

Trzymaj się gorąco i nie daj się

Cytat:
Napisane przez POLAshi Pokaż wiadomość
Ja znowu w szpitalu zostaje. Nie jest dobrze z tym cisnieniem.

Trzymam kciuki za każdy dzień dłużej

Dokonałam sztuki cyrkowej niemal i pomalowałam sobie paznokcie u stóp- co za radość! małą rzecz a cieszy nie wiem czemu ale jakoś nie lubię mieć niepomalowanych paznokci u stóp, więc teraz jak patrzę na tę czerwień to mi się serce raduje normalnie

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora