Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - CzarnaZuzia Wymiata - Nowe otwarcie VIII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-05-12, 12:36   #2898
Córka D'artagnana
Zakorzenienie

Dot.: CzarnaZuzia Wymiata - Nowe otwarcie VIII

Jowito,tak, czytałam tę wypowiedź Polaka, ale jedna jaskólka nie czyni wiosny...zobaczymy

Poza tym czy może być coś bardziej buwersujacego niz sam fakt molestowania seksualnego dzieci przez księży?

Temat jest mi znany poniewaz czytam NIE Urbana i Fakty i mity, ktore ten temat wałkują od pierwszego swojego numeru.
Co innego czytać o tym zjawisku w doniesieniach prasowych a co innego zobaczyć i usłyszeć realne ofiary i ich katów w bezposrednim starciu.

Co mnie osobiscie w tym dokumencie uderza to bezmiar tego kurestwa w łonie samego koscioła stojacego ponad prawem i majacego to prawo w głebokim powazaniu. Grupa niewyzytych seksualnie dewiantów, kolesiów "trzymajacych władzę", ktory jeden drugiego chroni bo pewnie ma jakiegos haka na drugiego(Kler) nietykalnych. I ta ich gładka i obslizgła jak kupa mowa,ze tylko przed "panem bogiem" bedziemy odpowiadać za swoje grzechy... i ze ciązy nad nami "grzech pierworodny"...yyy???

i druga sprawa, którą porusza w tym dokumencie Obirek, ze sam kosciól sie nie zmieni jesli ludzie wierzacy i praktykujący sie nie zmienią. Owieczki obudźcie się!
Ciekawe czy doczekam zniesienia konkoradu, rozdziału państwa od koscioła,wyprowadzenia religii ze szkól do salek katechetycznych, upublicznienie finansów koscioła, zniesienia celibatu, ukarania przestepców seksualnych w sutannach.

Edytowane przez Córka D'artagnana
Czas edycji: 2019-05-12 o 12:41
Córka D'artagnana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując