Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Uciążliwa sąsiadka.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-05-18, 22:01   #5
wordila
Wtajemniczenie

Dot.: Uciążliwa sąsiadka.

[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;86826423]Ogólnie sytuacja nerwowa, tym bardziej, że to nowe sąsiedztwo, łatwo o nieporozumienie jak się ludzie totalnie nie znają, konflikt i voila ! przegwizdane cholera wie ile lat.

Ja bym jednak zagadała kiedyś przy okazji, nie wiem - na korytarzu, a może nawet i na tym balkonie po akcji z monologiem sąsiadki (o ile się da, bo nie wiem jak wysoka jest ta szybka), że jakoś źle pomyślane te balkony, bo ta szyba nic nie daje, wszystko słychać co u sąsiada, że dym z papierosów czuć No wiesz, taka ogólna uwaga, nie że do niej pretensje od razu. Poczekałabym co ona na to, a potem by się zobaczyło jak dalej gadkę poprowadzić.

Odradzam walenie od razu z działa, typu policja i awantura. Może to ludzie prości, bez wyczucia ( a może tylko...nieogarnięci), ale nieskorzy do konfliktu i pomoże już taka jedna czy druga przyjacielska rozmowa. Nie ma co od razu w nerwach wyskakiwać i z pretensjami.

Ogólnie życie w bloku to jednak masakra. Ze swojego doświadczenia też to potwierdzam.[/QUOTE]
zaprezentuje się jak debilka, która wierzyła, że szybka przedzielają balkony chroni przed smrodem i hałasem
wordila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując