2019-05-20, 20:12
|
|
... choć nie Westwood
|
Dot.: Gra o tron
Uwaga, MOGĄ BYĆ SPOILERY!
Dla mnie też Sansa na duży plus.
Najbardziej w sumie wykiwany został Jon. Niby ostatecznie myślę, że nie wyszedł na tym najgorzej, w końcu został ze swoimi, ale jak dla mnie to stal się marionetka. Na co te gadki o jego pochodzeniu? W sumie na nic to wszystko, na nic listy Varysa (do kogo pisał, co z tego wyszło?), dał się podpuścić Tyrionowi, dokonał zbrodni, a w sumie cała reszta wypiela się na niego. I już kij z pochodzeniem, nieważne intencje, nic Yary nie obeszło, że Danka trochę oszalała. Nieskalani się ulotnili, a Jon dalej w tyłku. Trochę nawiązanie do Aemona, który też był z Targaryenow i w sumie też skończył w nocnej straży. Tyle, że z własnej woli Nie wiem czemu teraz ma sluzyc? Nie ma innych, dzicy żyją w zgodzie. Po co poszli za mur? Co z tą jego warta?
No i wlasnie- Sam nagle maester, wszystko fajnie, a w sumie co z jego warta? Taki z niego przyjaciel, zero obrony Jona, pięknie się urządził.
Bronn też elegancko, ale jemu to w sumie życzyłam dobrze [emoji41]
Na plus? Danka przy tronie, no żywcem wyjęta scena przepowiedni w domu nieśmiertelnych.
Bran odmawiający zostania lordem Winterfall, ale juz inna funkcja spoko? To w końcu jest branem starkiem czy trojoka wrona? Czemu w ogóle ten wątek nie został bardziej rozwinięty?
Co z Drogonem? Czemu nie spalił Jona? Co mu ten tron winien? Gdzie zabrał Danke? Jon mógł powiedzieć, że sama olala temat i uciekła walczyć z niewolnictwem [emoji38]
Ogólnie dla mnie ten sezon skończyłby się ok, gdyby był szykowany kolejny. Wiele takich otwartych kwestii zostało... Mnie się nie wszystko klei i chyba to najbardziej mnie boli w tym wszystkim.
Przepraszam za chaotyczna wypowiedź, takie tam luźne uwagi, które mi się nasuwały.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------
Aha,i moja "ulubiona" scena- propozycja dla Szarego Robaka, żeby założył swój ród. Serio?! [emoji23]
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Vivienne
Czas edycji: 2019-05-20 o 19:46
|
|
|