2019-05-26, 20:49
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jak się nie opalić ?
Cytat:
Napisane przez Hultaj
Wizażanki z reguły nieźle się orientują w różnych mazidłach czy macie jakieś sprawdzone sposoby aby pozostać z jasną karnacją?
Jestem typem łatwo opalającym się, nie jakoś spektakularnie na heban ale złota  to się robię na pewno zerowym wysiłkiem a lubię być biała (bez rasistowskich skojarzeń). Zakrywam twarz (okulary, kapelusz), na ciało ubrania ale są takie miejsca np. przedramiona które by trzeba zasłaniać typowo długim rękawem.
Czy są jakieś kosmetyki które uniemożliwiają/utrudniają opaleniznę? Nie wydaje mi żeby krem z filtrem bronił przed samą opalenizną, używam zresztą przez cały rok 50.
Jest mały podobny wątek na biochemii ale tam tylko mowa o filtrze i szczerze mówiąc nie dotyka to za głęboko tematu.
|
Cóż, żeby pozostać biała, musisz po prostu unikać słońca - tylko tyle i aż tyle. Ale wiadomo: jest to trudne, a lato za rogiem. Przede wszystkim, musisz aplikować na ciało balsamy lub kremy do ciała przynajmniej z SPF 60 - im wyższy, tym lepiej, i reaplikować je co 2 godziny.
Ta appka może Ci sie bardzo przydać: https://uvimate.com/
Z innych rzeczy: parasolka Anti-UVA UVB-UPF - można kupić w internecie. Dziwne spojrzenia przechodniów, (że niby z parasolem w słoneczny dzień chodzisz), miałabym w d. 
No i kapelusze, okulary - z pewnością, ale myśle, że o tym wiesz. Jest też specjalnia odzież chroniąca przed UVA UVB UPF.
To wszystko co mi przychodzi do głowy.
Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Czas edycji: 2019-05-26 o 20:54
|
|
|