Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - dyskusje, komentarze, luźne wnioski
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-05-27, 14:13   #2169
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Dot.: Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - dyskusje, komentarze, luźne wnioski

Cytat:
Napisane przez edan84 Pokaż wiadomość
Węglarczyk popłynął. W jego analizie PiS zawdzięcza taki wynik tylko dzięki TVP Kurskiego, bo to TVP namówiło ludzi na pójście na wybory i okłamało, że głosują w jakiś innych wyborach niż do PE. Bo, wg Węglarczyka, gdyby ludzi zdawali sobie sprawę że głosują do PE, to PiS nie miałby szans.

Onecie, śpij dalej.
Ja to od rana dzisiaj czytam, że winni są wszyscy i wszystko tylko nie sama KE czy tam PO. Winny Biedroń bo zabrał głosy, Kurski bo propaganda, Kaczyński bo za dużo naobiecywał, itd. itp.
A wg mnie to o zwycięstwie PiS zadecydowało to ślepe napier.dalanie w Kościół, jawne mówienie o małżeństwach homo i adopcjach dzieci czy szydera z ich wyborców, że to wsiury, ciemnogród, śmierdzący naftaliną, itd.
Żelazny elektorat PiS to jakieś ~35%. Pozostałe 10%, które zadecydowało o zwycięstwie, to ci którzy nie chcą tego całego opisanego wyżej "postępu" i zagłosowali bardziej przeciw KE niż za PiS. W sumie mnie można do tego grona zaliczyć, bo podejście PiS do gospodarki mi się średnio podoba, ale ważniejsze dla mnie było to, żeby "postępowcy" nie pozamieniali w szkołach katechetów na jakichś szemranych latarników, itd.
_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując