2019-05-27, 14:13
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - dyskusje, komentarze, luźne wnioski
Cytat:
Napisane przez edan84
Węglarczyk popłynął. W jego analizie PiS zawdzięcza taki wynik tylko dzięki TVP Kurskiego, bo to TVP namówiło ludzi na pójście na wybory i okłamało, że głosują w jakiś innych wyborach niż do PE. Bo, wg Węglarczyka, gdyby ludzi zdawali sobie sprawę że głosują do PE, to PiS nie miałby szans.
Onecie, śpij dalej.
|
Ja to od rana dzisiaj czytam, że winni są wszyscy i wszystko tylko nie sama KE czy tam PO. Winny Biedroń bo zabrał głosy, Kurski bo propaganda, Kaczyński bo za dużo naobiecywał, itd. itp.
A wg mnie to o zwycięstwie PiS zadecydowało to ślepe napier.dalanie w Kościół, jawne mówienie o małżeństwach homo i adopcjach dzieci czy szydera z ich wyborców, że to wsiury, ciemnogród, śmierdzący naftaliną, itd.
Żelazny elektorat PiS to jakieś ~35%. Pozostałe 10%, które zadecydowało o zwycięstwie, to ci którzy nie chcą tego całego opisanego wyżej "postępu" i zagłosowali bardziej przeciw KE niż za PiS. W sumie mnie można do tego grona zaliczyć, bo podejście PiS do gospodarki mi się średnio podoba, ale ważniejsze dla mnie było to, żeby "postępowcy" nie pozamieniali w szkołach katechetów na jakichś szemranych latarników, itd.
|
|
|