2019-05-29, 12:03
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwa koty w domu i...pies
Cytat:
Napisane przez Pani_Robot
Po to, że wiele osób ma problem z personifikowaniem zwierząt, a one na tym tracą.
Jeśli zamierzasz adoptować psa i od wejścia zakazywać mu podchodzenia do miski z jedzeniem w imię miłości do kotów - to daruj sobie adopcję. W imię dobra tego psa.
|
Nie mogłaś wyrazić tego inaczej? Czy to takie trudne napisać swoje zdanie bez wyrażania z góry opinii o kimś kogo się nie zna? Nie mogłaś wyrazić swojego zdania merytorycznie?(Zerknij do słownika i sprawdź co znaczy to słowo, nie znam Cię i góry zakładam że pewnie nie wiesz ).Pisanie że uznaje koty za "niepełnosprawne intelektualnie" nie jest taktowne, tym bardziej że Ty też nie znasz mnie. Nie piszesz do jakiejś nieświadomej małolaty, jestem dojrzałą(starą niemalże) kobietą. Traktuj wszystkich równo, nie góry. A to czy daruję sobie adopcję czy nie, bo chcę nauczyć jeść psa ze swojej miski, to już przesada. Po prostu daruj sobie takie teksty, to nie jest porada. Mogłaś napisać to w inny sposób , nie lekceważący. Sorry ,ale na Wizażu niektórzy dają upust swoim złym emocjom w każdym możliwym temacie. Bezproduktywnie i BEZ SENSU.
|
|
|