Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odpowiedzialność społeczna
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-05-29, 21:55   #3
AuroraCoriolis
Zadomowienie

Dot.: Odpowiedzialność społeczna

Ja tez sie staram robic jakies drobne rzeczy tj

-segreguje,
-uzywam wielorazowych toreb,

-kupowac ekologiczne kosmetyki (smieszy mnie to,ze mimo dlugich i gestych wlosow zuzywam mniej niz moj tata/maz, ktorzy maja krotkie szczecinki bo maja jakas potrzebe ubicia wielkiej ilosci piany na glowie),
-jestem wege, staram sie tez nie marnowac jedzenia,
-gasze swiatlo i tv za mezem bo on zasze przy nich zasypia,
-reklamowek uzywam jako workow na smieci,zeby nie 'marnowac jednorazowek' (kolezanka sprzedala mi patent na siatczki z firanek do kupowania warzyw-polecam),
-odkad jestem dorosla podchodze odpowiedzialniej do kupowania ciuchow-kupuje jak potrzebuje/cos naprawde jest super a nie kolejna rzecz, ktora lezy, staram sie tez kupowac naturalne tkaniny,
-pije wode z kranu (mam dzbanek filtrujacy) zamiast kupowac butelkowa

-jestem w ciazy, zobaczymy jak wyjdzie cenowo ale w rossmanie sa super ekologiczne bambusowe pieluszki i na razie zamierzam ich uzywac

slyszalam tez,ze czyszczenie octem wanny/umywalki to niezly patent, musze wyprobowac.

Tez mi przykro ,ze niektorzy sa tak slepi, ze nie robia nic a jeszcze szkodza 'bo co tam, bo to tylko raz etc' - zalosne jest dla mnie np wyrzucanie smieci do lasu,zeby zaoszczedzic to 20 zł na jakims worku, gdzie mam dziwne przeczucie,ze to nie wynika z ubostwa i moze wystarczyloby wypic 3 piwa mniej w zyciu
AuroraCoriolis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując