2019-06-07, 21:19
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzeczy, które uwielbiamy i sobie bez nich życia nie wyobrażamy!
Cytat:
Napisane przez lola23
Jakiego filtra używasz?Robisz normalnie potem makijaż?Mam ochotę zająć się skórą twarzy i wiem, że to nie najlepszy moment teraz, gdy lato w pełni, ale mnie wzięło Myślisz, że nie zrobię sobie krzywdy gdy będę się dobrze chronić przed słońcem ? Od kiedy stosujesz retinoidy i jakie są efekty ?
|
Obecnie używam emulsji (do ciała [emoji14]) Lirene spf50. Korzystałam też z filtra Vichy i LRP, generalnie cokolwiek mi pasowało, ale zawsze minimum spf50.
Makijaż nakładam normalnie, po prostu filtra używam zamiast kremu. Ale u mnie makijaż jest mineralny. [emoji6]
Jeśli nigdy wcześniej nie korzystałas z retinolu to odradzalabym zaczynać teraz. On jest naprawdę bardzo silny, a skóra nieprzyzwyczajona może źle i mocno zareagować. Moja jest zaprawiona w bojach, bo od wielu lat używałam kwasów [emoji4] wiec retinol to po prostu pewnego rodzaju kolejny etap. Może teraz poszukaj jakiegos kwasu (najlepiej takiego niefotouczulajacego), a jesienią zdecyduj się na retinol? Nie warto latem lecieć z grubej rury.
Efekty - szybciej goją mi się syfki, dużo szybciej znikają przebarwienia, ogólnie twarz się uspokaja. Jest gładsza, napięta. Ponadto ja mocno wierzę w jego działanie przeciwzmarszczkowe [emoji16] ale to mi przyjdzie ocenić dopiero za parę lat.
Serum z retinolem używam od roku. Kwasów, z różną częstotliwością, od... +/- 9 lat [emoji16]
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|